Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 26. 08:57

Két nagy teljesítményű hordozható EPSON kivetítő mobil alkalmazásokra

[Mmd] A modern multimédia-kivetítőkkel szemben egyre

[Mmd] A modern multimédia-kivetítőkkel szemben egyre magasabbak a követelmények: kompaktnak és könnyűnek kell lenniük, ugyanakkor kiemelkedő fényerőt kell nyújtaniuk. Az új EPSON EMP-730 és EPSON EMP-720 kivetítők megjelenésének köszönhetően az EPSON immár képes maradéktalanul kielégíteni ezeket a követelményeket.


EPSON EMP-720 elölről...

A két kilogrammnál is könnyebb eszközök 2 000, illetve 1 500 ANSI lumen fényértéket képesek nyújtani. Mindkét kivetítő az EPSON LCD-Dream Panel legfrissebb nemzedékének beépítésével készült, s True XGA felbontással rendelkezik. Az EPSON EMP-730 és az EPSON EMP-720 kivetítők az elsők között vannak a tekintetben is, hogy automatikus trapéztorzítás-helyesbítő funkcióval bírnak. Ezen túl mindkét termék szabadon megválasztható kivetítési módokkal és kényelmes, kártya-típusú távirányítóval rendelkezik.

Az EPSON EMP-730 és EPSON EMP-720 csendes üzemű multimédia-kivetítők kifejezetten hordozható berendezésként kerültek kifejlesztésre. Mindössze 1,9 kilogrammos tömegüknek köszönhetően ideális társak a terepmunkában és az utazásban. Kis tömege ellenére azonban mindkét kivetítő kiemelkedően nagy fényerővel rendelkezik. Az EPSON EMP-720 1 500 ANSI lumen fényerőt ad, míg az azonos méretű és tömegű EPSON EMP-730 még ezen is túltesz a maga 2 000 ANSI lumen teljesítményével. Mindkét kivetítő tiszta képet ad még nappali fényben vagy kivilágított helyiségben is.

Az EPSON EMP-730 és az EPSON EMP-720 a legújabb 0,9 hüvelykes EPSON LCD-Dream-Panel beépítésével készült, ami borotvaéles képet eredményez akár 16,7 millió színben. Mindkét kivetítő True XGA felbontású, és támogat minden jeltípust a VGA-tól az UXGA-ig. A képméret 0,77 m-től 7,62 m-ig terjedhet; a vetítési távolság ennek megfelelően 1-11,7 m lehet.

Az EPSON EMP-730 és EMP-720 az első olyan berendezések közé tartoznak a piacon, amelyek teljes mértékben automatikus trapéztorzulás-helyesbítő funkcióval bírnak. Ez azt jelenti, hogy a kivetítők észlelik a vetítési felület hajlásszögét és képesek automatikusan beállítani a kivetített képet. E funkció segítségével megelőzhető a trapéztorzulás, így a kép azonnal négyszög alakú lesz, anélkül, hogy a felhasználónak bármit tennie kellene. Ez a függőleges irányú trapéztorzulás-helyesbítő funkció -15° és +15° között működik eredményesen.

Mindkét kivetítő az EPSON ColorReality technológiával készült és sRGB-kompatibilis. Az sRGB olyan színkezelő rendszer, amely egységet teremt több különböző berendezés -- digitális fényképezőgépek, szkennerek, nyomtatók, számítógép-képernyők és kivetítők -- színmegjelenítésében. A Microsoft közreműködésével kifejlesztett sRGB üzemmód biztosítja, hogy valamennyi EPSON termék "hiteles" színmegjelenítést képes nyújtani.


...és hátulról

Az EPSON EMP-730 és az EPSON EMP-720 emellett lehetővé teszi a felhasználónak, hogy hat különböző kivetítési mód közül válasszon. Az sRGB-üzemmódon túl (amely színhelyes megjelenítést biztosít) az alábbi kivetítési módok állnak rendelkezésre: "Normal" (fényerő/színegyensúly beállítási lehetőséggel), "Presentation" (lágy színek megjelenítése elsötétített helyiségekben), "Meeting" (kontrasztosabb megjelenítés a szövegek és diagramok jobb láthatósága érdekében), "Theatre" (mozgókép-vetítéshez), valamint "Games" (szórakozás). A kivetített kép egyszerűen hozzáigazítható a bemutatót tartó felhasználó igényeihez.

A berendezés legtöbb funkciója közvetlenül is beállítható a kompakt, kártya típusú távirányító segítségével. A távirányító a teljes funkcionalitást ötvözi a kényelmes formával. Minthogy a távirányító előre/hátra gombbal is kiegészült, kényelmesen végig lehet pörgetni bármely PowerPoint vagy Excel bemutatót. A Súgó funkció, amely ugyancsak gombnyomásra elérhető, segítséget nyújt a berendezés működtetésével kapcsolatos kérdésekben.

Különböző interfészek biztosítják a berendezések lehető legnagyobb kompatibilitását a különböző bementijel-forrásokkal. A készülékek a világ valamennyi videórendszerével kompatibilisek, de USB csatlakozással is rendelkeznek. A készülék tartozékai között megtaláljuk a számítógépes, videó-, illetve egérkábeleket, valamint a hordtáskát is.

Az EPSON alapszolgáltatásként hároméves garanciát nyújt, amely esetben a meghibásodott készüléket a felhasználónak kell a szervizbe szállítania. Ez a garancia opcionálisan kiterjeszthető hároméves helyszíni javítási garanciává is. A szervizigény bejelentésére szolgáló forró vonal hétvégén is rendelkezésre áll.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról