:

Szerző: Barna József

2002. június 25. 15:57

Az IBM felvásárolta a fájlkönyvtár-integráló szoftvereiről ismert Metamerge-öt

[Mmd] Az IBM ma jelentette be, hogy felvásárolta a magántulajdonban lévő, oslói központú norvég Metamerge nevű cég részvényeit. A vállalkozás a

[Mmd] Az IBM ma jelentette be, hogy felvásárolta a magántulajdonban lévő, oslói központú norvég Metamerge nevű cég részvényeit. A vállalkozás a fájlkönyvtár-integráló (directory integration) szoftverek vezető szolgáltatójának számít. A felvásárlás tegnap zárult. Pénzügyi részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

Az IBM célja a Metamerge felvásárlásával az volt, hogy szoftverportfolióját a fájlkönyvtár-integrálással is bővíthesse, amely megkönnyíti az ügyfelek számára az adatokra, alkalmazásokra, üzleti folyamatokra és portálokra egyaránt kiterjedő e-business üzemeltetés minden szempontra kiterjedő egyesítését. A Metamerge közvetlenül az IBM Szoftvercsoportjához tartozik majd, és a Metamerge termékei mától már az IBM-től szerezhetők be.

A fájlkönyvtár olyan adatbázist jelent, amelyet arra optimalizáltak, hogy képes legyen a felhasználók, a források és más kulcsfontosságú hálózati információk tárolására és visszakeresésére. A fájlkönyvtár-integráció során a könyvtárakban és az adatbázisokban tárolt, számos szoftverszállító által rendelkezésre bocsátott és különböző operációs rendszerek alatt futó információk összesítése valósul meg. A Metamerge, amely tevékenysége során elsősorban a metakönyvtár-eszközöket is magában foglaló szoftverre helyezte a hangsúlyt, az IBM biztonsági termékeinek használatát lehetővé tévő egyik legjelentősebb cégnek számít.

Gartner véleménye szerint 2005-ig a cégek több mint 70%-a fogja bevezetni a metakönyvtár-technológiát. A metakönyvtárak a cégek egymással össze nem férő forrásaiból rendelkezésre álló adatokat kapcsolják össze egymással.

A Metamerge által létrehozott átfogó és pontos könyvtár-infrastruktúra alapvető fontossággal bír az IBM négy szoftvermárkájának -- WebSphere, DB2, Lotus és Tivoli -- integrálása szempontjából, és a felvásárlás révén az IBM egyedülálló helyzetbe került, hogy a legátfogóbb integrációs infrastruktúra-szoftvert kínálja a vevőknek elektronikus üzleteik átalakításának minden fázisában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.