Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 25. 12:24

Az ATI alaplapi chipkészletére épül a HP Compaq Presario 900 notebook

Az ATI bejelentette, hogy a HP Compaq Presario 900 notebookban Radeon IGP 320M integrált grafikus vezérlővel ellátott alaplapi chipkészlet található.

Az ATI bejelentette, hogy a HP Compaq Presario 900 notebookban Radeon IGP 320M integrált grafikus vezérlővel ellátott alaplapi chipkészlet található.

Az AMD processzorokra épülő Presario 900 notebook-családot elsősorban a fogyasztói piacra szánja a HP. A gépekben mobil Athlon 4, illetve mobil Athlon XP processzor, 20 vagy 30 Gbyte-os merevlemez, 256 vagy 512 Mbyte DDR SDRAM található, a konfigurációkat előre telepített Windows XP Home Edition operációs rendszerrel forgamazzák.

A mobil AMD processzorra épülő Radeon IGP 320M chipkészlet 64 bites DDR SDRAM vezérlővel van ellátva és DDR200/266 SDRAM memóriát kezel. Az integrált grafikus vezérlő egy Radeon 7000, amely a korábban Radeon VE néven ismert chip feltehetően egy pixel pipeline-nal megtoldott változatára épül, mely -- amint az ismert -- nem tartalmaz hardveres T&L motort. A chip említésre méltó jellemzői:

  • 1,6 Gigatexel/sec fill rate
  • Hyper-Z technológia
  • Pixel Tapestry Engine
  • Video Immersion DVD-lejátszást támogató technológia
  • HydraVision többmonitoros technológia
  • PowerPlay energiatakarékos funkciók
  • TV-kimenet támogatás

A Presario 900 notebookok ára, illetve a kereskedelmi megjelenés pontos időpontja egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról