Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 25. 10:30

A Sony bejelentette MP3-lejátszóval rendelkező Clié T665C kéziszámítógépét

Új Clié kéziszámítógéppel jelentkezett a Sony: a PEG-T665C a Japánban nemrégiben debütált T650C amerikai piacra szánt változata.

Új Clié kéziszámítógéppel jelentkezett a Sony: a PEG-T665C a Japánban nemrégiben debütált T650C amerikai piacra szánt változata.

A mindössze fél hüvelyk vastag alumíniumházba bújtatott T665C színes, 320x320 pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik. A gépben 16 MByte RAM található, azonban a rendelkezésre álló tárkapacitás Memory Stick modulokkal bővíthető. A készülékbe épített infravörös távirányító hatósugara mintegy 5 méter. A 399 dollárba kerülő gépet a Palm OS 4.1 operációs rendszer működteti.

A digitális audiolejátszóhoz külön DSP chipet épített a gépbe a Sony, azonban ez elég sokat fogyaszt: egy akkumulátortöltéssel csak 7 órán át hallgathatjuk MP3 vagy ATRAC formátumú zenéinket. A zenehallgatáshoz hangerőszabályozóval ellátott fülhallgatót mellékel a gyártó. A korábbi modellekhez hasonlóan lejátszás közben kikapcsolható a kijelző, ezzel csökken a fogyasztás. Mivel az audioállományok kitömörítésére külön DSP chipet alkalmaz a Sony, zenehallgatás közben a kéziszámítógép változatlan teljesítménnyel üzemel, a lejátszás nem fogja vissza a többi alkalmazást.

A gépben a T-sorozatú Clié gépekből már ismert fejlett infravörös port található, azaz az új modell is használható távirányítóként. A készülékhez a T-sorozat kiegészítői csatlakoztathatók.

A Clié PEG-T665C várhatóan júliusban kerül a boltokba, az ára 399 dollár, azaz mintegy 100 ezer forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról