Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 25. 09:59

Csökken az Internet Explorer népszerűsége, előretörnek az alteratív böngészők

Egy frissen megjelent felmérés szerint májusról júniusra csökkent az Internet Explorer böngészőprogram népszerűsége.

Egy frissen megjelent felmérés szerint májusról júniusra csökkent az Internet Explorer böngészőprogram népszerűsége.

Míg májusban az internetezők 96,6 százaléka használta a Microsoft valamely böngészőjét, júniusban már csak 95,3 százalék. A csökkenés vélhetően az alternatív böngészők új változatainak megjelenésének eredménye.

A Netscape hetedik verziója bár még csak tesztváltozat formájában létezik, máris 0,3 százalékos piaci részesedést szerzett. Az internetezőknek egyébként összesen 3,4 százaléka használ valamilyen Netscape böngészőt, amely 0,6 százalékponttal több, mint májusban.

A Mozilla 1.0 megjelenése érezhető hatással volt a felhasználói bázisra, ugyanis a szörfözőknek immáron 0,4 százaléka preferálja ezt a böngészőprogramot. Szintén növekedett az Opera népszerűsége, a májusi 0,5 százalékos részesedést a norvég cég júniusra 0,7 százalékra tudta növelni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról