Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 25. 08:23

NETÉRT: egyeztetések a Matávval

Hétfőn egyeztető megbeszélést tartott a Matáv és az internetezők érdekvédelmi szervezete, a NETÉRT . A megbeszélésen a NETÉRT javaslatokat terjesztett elő a magyarországi modemes internetelérési kedvezményekre vonatkozóan.

Netért[HWSW] Hétfőn egyeztető megbeszélést tartott a Matáv és az internetezők érdekvédelmi szervezete, a NETÉRT. A megbeszélésen a NETÉRT javaslatokat terjesztett elő a magyarországi modemes internetelérési kedvezményekre vonatkozóan.

A NETÉRT javaslatának alapja az volt, hogy az átalánydíjas modemes elérést továbbra is tegye lehetővé a távközlési szolgáltató. A NETÉRT ugyanakkor elfogadhatónak tartotta volna, hogy az átalánydíjas elérés díját későbbi egyeztetéseken állapítsák meg. A NETÉRT a javaslatokat a magyar internetezők között végzett felmérései alapján állította össze. A felmérés szerint Magyarországon az otthonról internetezők 60,8 százaléka telefonvonalon, 34 százaléka ISDN vonalon kapcsolódik a világhálóra. A felmérésben részt vevő internetezők 84 százalékának nincs lehetősége a modem helyett más (kábeltévés, ADSL, mikrohullámú) technológiát választani a hálózat eléréséhez.

A NETÉRT elnöksége nagy eredménynek tartja, hogy az egyesület megalakulása után néhány héttel sikerült egyeztetéseket kezdeményezni és konkrét javaslatokat tenni, valamint hogy a Matáv Rt. megfelelő fogadókészségről tett tanúbizonyságot. Az egyeztetésen a NETÉRT tagsága és szimpatizánsai mellett élvezte a Netpolgár Egyesület, a MINŐK Egyesület és a Mozgássérültek Internetes Közössége támogatását is.

A MATÁV Rt. és a NETÉRT képviselői megállapodtak abban, hogy a kormányzati javaslatok és tárgyalások eredményei ismeretében július első felében folytatják az egyeztetéseket.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról