:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 25. 08:23

NETÉRT: egyeztetések a Matávval

Hétfőn egyeztető megbeszélést tartott a Matáv és az internetezők érdekvédelmi szervezete, a NETÉRT . A megbeszélésen a NETÉRT javaslatokat terjesztett elő a magyarországi modemes internetelérési kedvezményekre vonatkozóan.

Netért[HWSW] Hétfőn egyeztető megbeszélést tartott a Matáv és az internetezők érdekvédelmi szervezete, a NETÉRT. A megbeszélésen a NETÉRT javaslatokat terjesztett elő a magyarországi modemes internetelérési kedvezményekre vonatkozóan.

A NETÉRT javaslatának alapja az volt, hogy az átalánydíjas modemes elérést továbbra is tegye lehetővé a távközlési szolgáltató. A NETÉRT ugyanakkor elfogadhatónak tartotta volna, hogy az átalánydíjas elérés díját későbbi egyeztetéseken állapítsák meg. A NETÉRT a javaslatokat a magyar internetezők között végzett felmérései alapján állította össze. A felmérés szerint Magyarországon az otthonról internetezők 60,8 százaléka telefonvonalon, 34 százaléka ISDN vonalon kapcsolódik a világhálóra. A felmérésben részt vevő internetezők 84 százalékának nincs lehetősége a modem helyett más (kábeltévés, ADSL, mikrohullámú) technológiát választani a hálózat eléréséhez.

A NETÉRT elnöksége nagy eredménynek tartja, hogy az egyesület megalakulása után néhány héttel sikerült egyeztetéseket kezdeményezni és konkrét javaslatokat tenni, valamint hogy a Matáv Rt. megfelelő fogadókészségről tett tanúbizonyságot. Az egyeztetésen a NETÉRT tagsága és szimpatizánsai mellett élvezte a Netpolgár Egyesület, a MINŐK Egyesület és a Mozgássérültek Internetes Közössége támogatását is.

A MATÁV Rt. és a NETÉRT képviselői megállapodtak abban, hogy a kormányzati javaslatok és tárgyalások eredményei ismeretében július első felében folytatják az egyeztetéseket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.