Szerző: Barna József

2002. június 24. 16:20

Az LG.Philips LCD jelentős befektetéssel növeli gyártókapacitását

Az LG.Philips LCD, a Royal Philips Electronics és az LG Electronics 50-50%-os tulajdonában lévő közös vállalat ma jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt meghaladó összeget fektet egy folyadékkristályos lapos kijelzőket gyártó új üzem létrehozásába. A tervek szerint a P5 elnevezésű gyárban már 2003-ban megkezdődhet a termelés.

[HWSW] Az LG.Philips LCD, a Royal Philips Electronics és az LG Electronics 50-50%-os tulajdonában lévő közös vállalat ma jelentette be, hogy 1 milliárd dollárt meghaladó összeget fektet egy folyadékkristályos lapos kijelzőket gyártó új üzem létrehozásába. A tervek szerint a P5 elnevezésű gyárban már 2003-ban megkezdődhet a termelés.

A világ legnagyobb TFT-LCD- (thin-film transistor liquid crystal display) gyártó cégeként jegyzett LG.Philips LCD a múlt hónapban nyitotta meg P4 elnevezésű, ötödik generációs TFT-LCD-gyártó üzemét. A most bejelentett új létesítmény (P5) a P4-nél is nagyobb üvegszubsztrátumokat (1100 x 1250 mm) használ majd a gyártás során. A tervek szerint a P5 üzemben 2003 első felében kezdődhet meg termelés, míg a cég arra számít, hogy a kapacitásnövelésnek köszönhetően az év végére már havi 120 000 ötödik generációs üvegpanelt lesz képes leszállítani.

A jelenlegi előrejelzések szerint a nagy képernyőméretű televíziók és asztali kijelzők forgalma az elkövetkezendő években jelentősen növekszik majd: 2002-es 30,9 millió darabról 2006-ra elérheti a 104,9 millió darabot is, ami átlagosan 36%-os növekedést jelent. A 16 colnál nagyobb TFT-LCD panelek növekedése azonban várhatóan még ennél is nagyobb mértékű lesz, a becslések szerint évi 46%.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról