:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 21. 17:15

Díjazott weboldalak itthon és külföldön

Június 18-án kiosztzották a Webbyt, a weboldalak Oscarjaként emlegetett díjat. Nevezni 30 kategóriában lehetett, s a májusban nyilvánosságra hozott jelöltlistán kategóriánként 5-5 weboldal számított esélyesnek. Az amerikai International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) testülete a saját döntésén kívül respektálta az internetezők választását is, és minden kategóriában a közönségszavazatok alapján is kiosztott egy díjat.

Webby[HWSW] Június 18-án kiosztzották a Webbyt, a weboldalak Oscarjaként emlegetett díjat. Nevezni 30 kategóriában lehetett, s a májusban nyilvánosságra hozott jelöltlistán kategóriánként 5-5 weboldal számított esélyesnek. Az amerikai International Academy of Digital Arts and Sciences (IADAS) testülete a saját döntésén kívül respektálta az internetezők választását is, és minden kategóriában a közönségszavazatok alapján is kiosztott egy díjat.

WebbyIdén tehát 60 weboldal üzemeltetője vehette át virtuális teljesítményéért a rugó alakú internetes Oscart. A Nielsen//NetRatings internetes kutató-elemző cég további díjakat szponzorált: a világ, illetve az Egyesült Államok leglátogatottabb oldala, illetve a jövő reménysége kategóriák nyertesei az AOL, a Yahoo, illetve az Emode.com lettek.

A Webby kategória győztesei között vannak visszatérők, mint a Google, mely egymás után harmadszor nyerte el a Webbyt, ezúttal ráadásul két kategória közönségdíját és az IADAS zsűrije által odaítélt díjat is bezsebelhette, vagy az Amazon, mely már szinte hagyományosan évről-évre ezt a kis rugót tudja csak nyereségként felmutatni. A mostani és a korábbi Webby-díjazottak terjedelmes listáját a Webby oldalán lehet megtekinteni.

Kihirdették a hazai VOLTfolió Kulturális Médiadíj nyerteseit. A médiumokat,

Portál
est.hu
index.hu
origo.hu
startlap.hu
uno.hu
zeneforum.hu
Honlap
kispal.mentha.hu
akos.hu
hs7.hu
belga.hu
drumandbass.hu
médiaszemélyiségeket, műsorvezetőket, szerkesztőket, rovatokat, lapokat és portálokat elismerő díjat idén másodízben adták át tegnap a Thália színházban rendezett gálán. A jelölés és a szavazás módszere a Webbyhez igen hasonló: 300 tagú szakmai szavazókör 10 kategóriában nevez meg 5-5 jelöltet, akikre -- vagy amikre -- a közönség is szavazhat. Két internetes vonatkozású kategóriát alakítottak ki: a portálokétt és a honlapokét. Az idei jelöltek listája (a nyertes megjelölésével) a mellékelt táblázatban látható.

Akárcsak tavaly, idén is az Index vitte el a legjobb internetes portálnak kijáró díjat, míg a közönség az [origo]-t juttatta a médiadíjhoz. Honlap kategóriában a zsűri nem adott ki díjat, a közönség szavazatait azonban figyelembe vették: ennek értelmében az akos.hu weboldal került az élre. Idén 50 000 szavazat érkezett a különböző kategóriák jelöltjeire e-mailben, SMS-ben és hagyományos levélben. A VOLTfolió honlapján valamenyi kategória jelöltje és a részletes eredmények megtekinthetők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.