:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 21. 18:49

A Maxtor csökkentette második negyedéves eredménykilátásait

Az adattárolási eszközöket gyártó Maxtor csökkentette június 29-én véget érő második negyedévére vonatkozó eredménykilátásait.

Az adattárolási eszközöket gyártó Maxtor csökkentette június 29-én véget érő második negyedévére vonatkozó eredménykilátásait.

A merevlemezek iránti gyenge keresletre hivatkozva a milpitasi (CA, USA) központú cég közölte, hogy az értékesített merevlemezek száma 12,5-12,7 millió lesz, a forgalom 880-910 millió dollár között alakul, a pro forma nettó veszteség pedig 80-90 millió dollár lesz, amely elmarad a vállalat korábban közzétett előrejelzésétől.

A Maxtor korábban arra számított, hogy második negyedéves forgalma 990 millió és 1,03 milliárd dollár között lesz, a pro forma nettó veszteség pedig 45-55 millió dollárt, azaz részvényenként 19-23 centet tesz ki. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők átlagosan részvényenkénti 24 centes veszteségre számítottak.

A tavalyi második negyedévben a Maxtor 1,04 milliárd dolláros forgalom mellett 319,8 millió dolláros, azaz részvényenként 1,35 dolláros nettó veszteséget ért el. A pro forma veszteség 70,8 millió dollár, azaz részvényenként 30 cent volt.

A Maxtor tájékoztatása szerint a negyedév során nem csak a kereslet gyöngült, hanem a merevlemezek piacán az árverseny is fokozódott, ezért a cégnek a vártnál jobban kellett mérsékelnie árait. A cég július 23-án teszi közzé második negyedéves eredményeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.