Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 21. 08:51

Megkezdődött a Microsoft Freestyle szoftverre épülő szórakoztató PC-k bétatesztje

A Microsoft leszállította az első, Freestyle szoftverre épülő otthoni szórakoztató PC-it a bétatesztereknek -- erősítette meg a redmondi vállalat képviselője csütörtökön.

A Microsoft leszállította az első, Freestyle szoftverre épülő otthoni szórakoztató PC-it a bétatesztereknek -- erősítette meg a redmondi vállalat képviselője csütörtökön.


A sokoldalú távirányító

A Microsoft eHome részlegének marketing menedzsere, Jodie Cadieux elmondta, hogy megkezdődött a távirányítóval, valamint a "Freestyle" kezelőfelület bétaváltozatával ellátott számítógépek kiszállítása azon felhasználóknak, akik jelentkeztek a bétatesztelésre. A Microsoft a visszajelzések alapján véglegesíti a Freestyle szoftvert és határozza meg a piaci bezetés időpontját.

A szoftvergyártó óriás eHome divíziója az idén tavasszel rendezett Consumer Electronics Show rendezvényen mutatta be a Freestyle-t, amely lényegében egy új felület a Windows XP operációs rendszerhez, mely a PC-t szórakoztatóelektronikai, otthoni szórakoztató rendszerré alakítja át.


A Freestyle kezelőfelülete: My Music könyvtár

A hagyományos Windows asztallal ellentétben a Freestyle óriási gombokat, messziről is jól látható képernyőelemeket alkalmaz. A rendszer távirányítója segítségével elindíthatjuk a video- vagy zenelejátszást, elérhetjük és megtekinthetjük a rendszerben tárolt digitális fotóinkat, TV-t nézhetünk, és akár fel is vehetjük a műsort, valamint DVD-lemezeket is élvezhetünk vele.

Bár a Freestyle megjelenési ideje még nem ismert, három jelentős PC-gyártó, a Hewlett-Packard, az NEC és a Samsung már tervezi, hogy megoldásokat jelentet meg a Freestyle-ra építve.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról