Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 21. 08:15

A Dell cáfolja, hogy az Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet vizsgálatot kezdeményezett volna a cégnél

Michael Dell
Michael Dell
A Dell Computer részvényárfolyama tegnap 5 százalékkal csökkent, ugyanis egyes pletykák szerint az amerikai Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet vizsgálatot kezdeményezett a cégnél.

"Azt a hírt kaptuk, hogy az Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet vizsgálatot indít a vállalat, vagy annak vezérigazgatója, Michael Dell ellen" -- mondta egy brókercég magas rangú vezetője, aki sem magát, sem pedig vállalatát nem kívánta megnevezni.

A vállalat cáfolta a híreket, az Értékpapírpiaci és Tőzsdefelügyelet pedig nem kommentálta az értesülést. "Nincs tudomásunk semmiféle vizsgálatról sem a vállalatnál, sem pedig Michael Dell vezérigazgatónál" -- monta a Dell szóvivője, Mike Maher, hozzátéve, hogy a vállalat nem kommentálja a részvényárfolyam napi ingadozását.

Charles Wolf, a Needham & Co. elemzője szerint a pletykák teljesen alaptalanok, elmondása szerint "ez egy tisztességes cég."

Az austini (TX, USA) központú számítógépgyártó részvényárfolyama tegnap 3,2 százalékkal a nyitóérték alatt, 23,93 dolláron zárt, de a nap folyamán 23,50 dolláron is állt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról