Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 21. 08:01

Új iPaq kéziszámítógépekkel jelentkezik hétfőn a HP

A Hewlett-Packard hamarosan bemutatja új kéziszámítógépeit, amelyek a Compaq felvásárlása utáni éra első iPaq gépei lesznek. A Pocket PC 2002 operációs rendszert futtató készülékek az Intel XScale PXA205 processzorára épülnek.

A Hewlett-Packard hamarosan bemutatja új kéziszámítógépeit, amelyek a Compaq felvásárlása utáni éra első iPaq gépei lesznek. A Pocket PC 2002 operációs rendszert futtató készülékek az Intel XScale PXA205 processzorára épülnek.

A HP iPaq 3970 és 3950 hivatalos bejelentése hétfőn esedékes -- állítják céghez közeli források. A kéziszámítógépek a korábbinál jobb minőségű kijelzőben, az erősebb processzorban, valamint a távirányításra is alkalmas infravörös portjukban térnek el elődeiktől.

A Compaq felvásárlása után a HP úgy határozott, hogy a lényegesen sikeresebb iPaq sorozatot tartja meg és fokozatosan kivezeti a piacról a Jornada családot. A vállalat képviselője nem kommentálta a híreket, mondván, be nem jelentett termékekről nem adhat ki információt.

A gépekben található 400 MHz-es Intel XScale PXA250 processzor nem csak lényegesen nagyobb teljesítményre képes a korábban használt StrongArm SA1100-nál, hanem kevesebbet is fogyaszt. "Az akkumulátor-technológia csigalassúsággal fejlődik, ezért kritikus az eszközök minél alacsonyabb fogyasztása" -- mondta Kevin Burden, az IDC elemzője. "Az Intel XScale processzorai ezen a téren kiemelkedő képességekkel rendelkeznek, ugyanis a terheléstől függően képesek változtatni a felvett energiamennyiséget."

A HP új gépeibe teljesen új infravörös portot épít, amely lényegesen messzebb képes a jeleket kisugározni, mint a "hagyományos" infravörös portok. Az új infraport, valamint a Universal Electronics távirányító szoftvere segítségével az iPaq teljes értékű infravörös távirányítóvá válik, amellyel akár a lakás összes szórakoztatóelektronikai berendezését (TV, Hi-Fi torony, videó, DVD, ...) irányíthatja a felhasználó. Ez a funkció nem idegen a kézigépektől, a Sony Clié sorozatban már régóta megtalálható.

Mindkét új iPaq "transzreflektív" aktív mátrixos TFT kijelzővel rendelkezik, amely a gyártó szerint jobban olvasható és sokkal világosabb, mint az elődökben használt típusok. A HP új gépeiben 64 Mbyte RAM, SecureDigital bővítőhely és lítium-polimer akkumulátor található. Az iPaq 3950-ben 32 Mbyte flash memória, a 3970-ben pedig 48 Mbte flash memória kerül majd, az utóbbi gépet ráadásul Bluetooth adóvevővel is ellátták. A HP iPaq 3970 várható ára 749 dollár, a 3950-é pedig 649 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.