Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 20. 11:11

A Symantec már szállítja Gateway Security berendezését

A Symantec Corp. ma bejelentette, hogy már szállítja a Symantec Gateway Security berendezést. A Symantec Gateway Security a maga nemében egyedülálló készülék, az első, mely integrálja a tűzfalat, átjáró-szintű antivírus és behatolás-detektálást, a tartalomszűrést és a virtuális magánhálózat (VPN) megoldást egyetlen berendezésben. A Symantec Gateway Security-t kis- és közepes vállalkozások, valamint nagyvállalatok fiókirodái részére tervezték, hogy egy költséghatékony és biztonságos védelmet nyújtson a hálózat frontján a behatolók minden formája ellen.

[HWSW] A Symantec Corp. ma bejelentette, hogy már szállítja a Symantec Gateway Security berendezést. A Symantec Gateway Security a maga nemében egyedülálló készülék, az első, mely integrálja a tűzfalat, átjáró-szintű antivírus és behatolás-detektálást, a tartalomszűrést és a virtuális magánhálózat (VPN) megoldást egyetlen berendezésben. A Symantec Gateway Security-t kis- és közepes vállalkozások, valamint nagyvállalatok fiókirodái részére tervezték, hogy egy költséghatékony és biztonságos védelmet nyújtson a hálózat frontján a behatolók minden formája ellen.

A Symantec Gateway Security öt alapvető funkciót kínál, melyet a berendezéshez tartozó egyetlen központi menedzsment konzolról lehet szabályozni. A menedzsment konzol használatával az adminisztrátorok helyi és távoli berendezéseket egyaránt kezelhetnek az Interneten keresztül, beleértve a fejlett beállítási lehetőségeket, szabályrendszereket és fürtözési beállításokat is. A Symantec Gateway Security berendezés az ügyfelek számára ideális lehetőséget nyújt a TCO csökkentésére, mivel nincs többé szükség több biztonsági termék egyidejű használatára, melyeket más-más gyártóktól vásároltak.

A Symantec Gateway Security egy nagymértékben integrált hálózati biztonsági megoldás, mely széleskörű védelmet nyújt az alábbi öt elemi biztonsági funkcióban:

  • Tűzfal biztonság -- Az integrált tűzfal komponens a Symantec Enterprise Firewall 7.0-n alapul. Ez a hibrid tűzfal teljes vizsgálatot végez alkalmazás-proxy technológia használatával, és automatikusan növeli a rendszer védelmét, hogy megvédje a vállalati hálózatot a manapság divatos rejtett Internet támadásokkal szemben.
  • A Symantec díjnyertes vírusvédelmi technológiája -- Az integrált antivírus védelem a Symantec díjnyertes NAVEX keresőmotorján alapul, és képes a rosszindulatú vírusok, férgek és trójai programok észlelésére, így védve meg az E-mail, FTP és Web forgalmat (SMTP, HTTP és FTP) a sebezhető hálózati átjárókon.
  • Internet-tartalomszűrés -- Integrált URL szűrést tesz lehetővé, mely letiltja az olyan Weboldalakhoz való hozzáférést, mely a szervezet Internet-használatával nem egyeztethető össze.
  • Behatolás-detektálás -- Az integrált behatolásdetektálás a hálózati támadásokat észleli, eldobja a támadó csomagjait és értesíti a tűzfalat a támadásról, így a megfelelő ellenintézkedés azonnal megtehető (feketelistára teszik a támadó IP-címét) anélkül, hogy ehhez emberi beavatkozásra lenne szükség
  • Az IPSec-nek megfelelő VPN -- Az integrált VPN komponens alapja a Symantec Enterprise VPN 7.0. Ez a VPN egyedülállóan biztonságos a beépített proxy-alapú VPN technológia használatával, mely lehetővé teszi, hogy az adminisztrátor nem csak a hálózati, de az alkalmazás szintjén is monitorozhatja a forgalmat, így az ügyfél VPN-je nem válhat egy biztonsági réssé, kiskapuvá, mely megnyitja a hálózatot.
  • Automatikus frissítések -- A Symantec szabadalommal védett LiveUpdate technológiája automatikusan letölti a legújabb vírusdefiníciós és behatolás-detektáló szignatúrákat, így növelve a biztonságot és csökkentve az adminisztrátor terheit.

A Symantec Security Response biztosítja, hogy az ügyfeleket mindig a legújabb információk alapján elkészült frissítések védik, önállóan kidolgozva a Symantec Gateway Security-be integrált technológiához illeszkedő védelmi válaszlépéseket. A Symantec Security Response Internet biztonsági szakemberekből összeállított csoport, mely világszerte a hét 7 napján, a nap 24 órájában megoldásokkal, szolgáltatásokkal és válaszlépésekkel látja el az ügyfeleket. A kutatóközpontok elsődleges feladata összegyűjteni és elemezni a legújabb fenyegetések adatait, mint a vírusok és férgek, valamint a hálózati biztonsági fenyegetések és sebezhető pontok. A Symantec technikai támogató szakértői az ügyfeleket ellátják a termékek implementációjával és használatával kapcsolatos információkkal, valamint az új fenyegetések elleni intézkedések és azonosító eszközök adataival. A Symantec Security Response időre optimalizált biztonsági tanácsadást is folytat Web frissítések, riasztási szolgáltatások, technikai rendszertámogatás és médiariasztás formájában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról