Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 19. 15:47

Az ATI negyedéves eredményei az előrejelzéseknek megfelelően alakultak

Az ATI nyilvánosságra hozta legutóbbi negyedévének eredményeit. A vállalat bevétele és eredménye is az elemzők várakozásainak megfelelően alakult.

Az ATI nyilvánosságra hozta legutóbbi negyedévének eredményeit. A vállalat bevétele és eredménye is az elemzők várakozásainak megfelelően alakult.

A május 31-én véget ért negyedévben a kanadai ATI Technologies GAAP (általánosan elfogadott számviteli elvek) szerinti nettó vesztesége 2 millió dollár, azaz részvényenként 1 cent volt, szemben az előző év harmadik negyedévében elért 27 millió dolláros, azaz részvnyenkénti 12 centes veszteséggel. A vállalat pro forma eredménye részvényenként 8 cent volt, amely egybeesik a First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők várakozásaival.

Az ATI forgalma 266,2 millió dollár volt, amely gyakorlatilag megegyezik az előző év azonos időszakában elért 266 millió dollárral. A bruttó haszonrés 1,2 százalékkal 35 százalékra nőtt, ami az ATI szerint a notebookokba szánt grafikus chipek, illetve a Nintendo GameCube konzolok jó eladásainak köszönhető. Az ATI jelenleg piacvezető a hordozható gépekbe szánt grafikus chipek területén és a vállalat tervezte a Nintendo GameCube konzol videochipjét.

A negyedik negyedévre a cég vezetői a forgalom enyhe csökkenését várják és részvényenként 5-7 centes pro forma eredményre számítanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.