Szerző: Kovács Attila

2000. április 25. 10:11

Matrox G450

HIRDETÉS

A Matrox ma bejelentette a G450-es grafikus processzorát. Ez a processzor a Matrox G400 továbbfejlesztett változtata. Az egyik legfontosabb változás a gyártásatechnológiát érintette: most már 0.18 mikronos technológiával fogják készíteni ezeket a chipeket. Ennek köszönhetően nagyobb sebességet lehet majd elérni a processzornál, de a Matrox szokásához híven még nem kommentálta se teljesítményét, se a sebességét ennek az új grafikus processzornak.

Egy másik nagyon fontos változás a G400-hoz képest a chipre integrált Digitális Laposképernyő modul, a másodlagos RAMDAC illetve a 64-bites DDR RAM memória illetsztő egység. A másodlagos RAMDAC integrálásának köszönheten a DualHead alkalmazása esetén nagyobb felbontásokat és képfrissítést lehet elérni a másodlagos megjelenítőn. A Matrox G450-es grafikus chip természetesen támogatja még az Environment Mapped Bump Mapping technológiát is.

Ez a bejelentés egyenlőre csak magát a grafikus processzort említi. Semmilyen ehhez csatlakozó terméket nem jelentett még be a Matrox. De ami késik nem múlik. Végül a félreértés elkerülése végett érdemes tisztázni, hogy a Matrox a G450-re épülő termékvonallal elsősorban az üzleti ügyfeleket célozza meg és nem a játékosokat.

a címlapról

for the win

3

Windowsra is befutott a Flutter

2020. szeptember 24. 11:59

A Google keresztplatformos fejlesztői keretrendszerével - alfa címke alatt - már windowsos alkalmazások is készíthetők.