Szerző: Barna József

2002. június 17. 23:10

Dávidok és Google: a keresőoldalak háborúja az elsőségért

[CNET] A ritka oldalak felkutatásában jeleskedő, beszédes nevű AllTheWeb keresőoldal üzemeltetői azt állítják, hogy a keresőmotor által figyelt honlapok száma túllépte a 2,1 milliárdot, s ezzel a szolgáltatás a mindössze 2,07 milliárd oldalt indexelő Google elé került. És noha az indexelt oldalak száma csupán egy a keresőmotorok teljesítményét meghatározó mutatók közül, az oldalt fenntartó cég más tekintetben is igyekszik a Google-t letaszítani trónjáról.

[CNET] A ritka oldalak felkutatásában jeleskedő, beszédes nevű AllTheWeb keresőoldal üzemeltetői azt állítják, hogy a keresőmotor által figyelt honlapok száma túllépte a 2,1 milliárdot, s ezzel a szolgáltatás a "mindössze" 2,07 milliárd oldalt indexelő Google elé került. És noha az indexelt oldalak száma csupán egy a keresőmotorok teljesítményét meghatározó mutatók közül, az oldalt fenntartó cég más tekintetben is igyekszik a Google-t letaszítani trónjáról.

Az AllTheWebet fenntartó Fast Search & Transfer vezérigazgatója elmondta, hogy cége ambíciói közé tartozik a vezető valósidejű keresőtechnológia kifejlesztése. Amint az ismert, jelenleg a számos kényelmi szolgáltatást nyújtó, több nyelven beszélő Google a világ legnépszerűbb keresője. A Google vállalati ügyfelei között olyan óriások is megtalálhatóak, mint a Yahoo, vagy éppen a mai naptól a Boeing, a Cisco Systems és a National Semiconductor.

A Fast bejelentése kapcsán a Google szóvivője csupán annyit kívánt közölni, hogy reméli, az is hozzájárul ahhoz, hogy az emberek felismerjék a keresők fontosságát a mindennapokban. Hogy az emberek felismerik-e, nehéz lenne megmondani, de a Google konkurensei bizonyosan. Az Faston kívül az Ask Jeeves tulajdonában lévő Teoma csakúgy pályázik a piacvezető címre, mint a tavaly beindított WiseNut.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.