Szerző: roberto

2002. június 17. 17:12

Frissülő UNIX-os Microsoft Exchange kliens: Ximian Evolution 1.0.7

[LinuxToday] Megjelent Outlook-szerű GNOME-os program, az Evolution újabb kiadása, az 1.0.7. Azok, akik a napi munkájuk során rendszeresen használják a programot és követik a frissítéseket, meglepődhetnek a verziószámon, hiszen a legutolsó a stabil kiadás az 1.0.5 volt. Az 1.0.6 -- bár terve volt véve -- ténylegesen soha nem jelent meg, a hírek szerint közvetlenül a kiadás előtt problémák merültek fel, ezért ez a verzió soha nem került ki a felhasználókhoz. Az 1.0.7-es csak javításokat tartalmaz, frissült a levelező, a címjegyzék és naptár komponensek kódja. A program szokás szerint az ftp.ximian.com -ról tölthető le, aki a Ximian GNOME grafikus környezetet használja, az Red Carpet telepítőszoftveren keresztül is hozzájuthat a rendszeréhez fordított csomaghoz.

Ximian GNOME[LinuxToday] Megjelent Outlook-szerű GNOME-os program, az Evolution újabb kiadása, az 1.0.7. Azok, akik a napi munkájuk során rendszeresen használják a programot és követik a frissítéseket, meglepődhetnek a verziószámon, hiszen a legutolsó a stabil kiadás az 1.0.5 volt. Az 1.0.6 -- bár terve volt véve -- ténylegesen soha nem jelent meg, a hírek szerint közvetlenül a kiadás előtt problémák merültek fel, ezért ez a verzió soha nem került ki a felhasználókhoz. Az 1.0.7-es csak javításokat tartalmaz, frissült a levelező, a címjegyzék és naptár komponensek kódja. A program szokás szerint az ftp.ximian.com-ról tölthető le, aki a Ximian GNOME grafikus környezetet használja, az Red Carpet telepítőszoftveren keresztül is hozzájuthat a rendszeréhez fordított csomaghoz.

Az új Evolutuion mellett megjelent a Ximian Connector 1.0.4-es változata is, amely lehetővé teszi, hogy az Evolution teljes értékű Microsoft Exchange 2000 kliensként funkcionáljon UNIX és Linux rendszereken. A Connector kereskedelmi termék, ára felhasználónként 69 dollár.

a címlapról