Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 17. 14:23

Három új mobilteltelefont mutatott be a Sony Ericsson

[NetAktív] A Sony Ericsson ma bemutatta T600-as mobiltelefonját, amely az egyik legkisebb méretű és súlyú készülék. A termék kis mérete ellenére magas készenléti idővel rendelkezik, valamint tárolási kapacitása is igen nagy. A háromsávos GSM mini mobiltelefon képekkel és hangokkal kiegészített szöveges üzenetek (EMS) küldésére, online szolgáltatások (WAP) elérésére is alkalmas.

[NetAktív] A Sony Ericsson ma bemutatta T600-as mobiltelefonját, amely az egyik legkisebb méretű és súlyú készülék. A termék kis mérete ellenére magas készenléti idővel rendelkezik, valamint tárolási kapacitása is igen nagy. A háromsávos GSM mini mobiltelefon képekkel és hangokkal kiegészített szöveges üzenetek (EMS) küldésére, online szolgáltatások (WAP) elérésére is alkalmas.

A Sony Ericsson nagyteljesítményű és felsőbb árkategóriájú készülékeket tartalmazó portfóliója mellett többek között a T600-as kisméretű, üzenettovábbítási funkcióval ellátott telefonnal bővíti termékkínálatát. A telefonban különféle témák szerint csoportosítva képek sokasága található, amelyek egyszerűen hozzáadhatók az üzenetekhez. Hangokkal -- például tapssal vagy csengőhangokkal -- is színesíthetők az üzenetek, valamint csengőhang is készíthető, illetve továbbítható csatolmányként. Ehhez a telefon az EMS nevű szabványt használja, amelyet más készülékgyártók is támogatnak. A T600 képes Smart Messages szabványú üzenetek fogadására is. A telefonba beépített játékok némelyike még rezgéssel is színesíti a játék élményét.

A kevesebb, mint 60 gramm súlyú T600 1,5-5 órányi beszédidőt és 80-180 órányi készenlétet biztosít. A készülék háromféle színben lesz kapható: ezüst, tengerkék és homok. Mivel a telefon háromsávos (900/1800/1900 MHz), mind az öt kontinensen használható, így ideális a gyakorta utazók számára.

Az új T200-as mobiltelefon pontosan azt kínálja, amit a legtöbb fogyasztó keres: egyszerű használatot, akár képes, vagy hagyományos üzenetek továbbításának a lehetőségét, valamint szórakozást megfizethető áron. A készülékhez MCA-10 típusú digitális kamera csatlakoztatható. A mindhárom GSM szabványt (900/1800/1900 MHz) kezelni képes GSM/GPRS telefon öt kontinensen lesz használható, amikor 2002 harmadik negyedévében piacra kerül.

A T200-as mobiltelefonhoz is csatlakoztatható digitális kamera, a szintén új CommuniCam MCA-10, amellyel tetszés szerinti helyen készíthetők felvételek. Ezek a telefon kijelzőjén jeleníthetők meg vagy elküldhetők e-mailen is. A képek a kamerában, vagy akár egy webalapú, virtuális fotóalbumban is tárolhatók. Mint a Sony Ericsson minden termékére a T200-ra is jellemző a Képes telefonkönyv funkció, amellyel a felhasználó a címjegyzéket képpel bővítheti, így híváskor, vagy hívás fogadásakor nemcsak az illető neve, hanem a képe is megjelenik a kijelzőn.

A gyors és egyszerű mobil internet-használat érdekében a T200-on található egy Internet gomb, amellyel a lehető leggyorsabban tölthetők le az újdonságok, például az új EMS képek, vagy csengőhangok. Egyetlenegy gomb használatával a telefon azonnal a korábban beállított oldalra csatlakozik. E funkció segítségével a mobil szolgáltatók akár gyárilag hozzárendelhetik a készülékekhez portáljaik címét. A T200 mobil az internetet nagy sebességgel, GPRS-en keresztül, WAP 1.2.1 böngészővel éri el.

A T200 öt szórakoztató játékot -- Ballpop, Q, Path, Pulldown és Tenisz -- tartalmaz. A naptár funkció segítségével lehetőség nyílik találkozók, évfordulók, illetve emlékeztetők feljegyzésére. A telefon két színben -- ébenfekete és jégkék -- kerül forgalomba.

Az új T300 készülék mindazokat a képességeket magában foglalja, mint a T200 modell, azzal a különbséggel, hogy ez a készülék már MMS üzenetek küldésére és fogadására is alkalmas. A szintén alacsonyabb árkategóriájú telefonnal együtt került bemutatásra egy új, már digitális zoomolásra is alkalmas kamera, a CommuniCam MCA-25. A T300 és a digitális fényképezőgép Magyarországon 2002 negyedik negyedévében kerül forgalomba.

A multimédiás üzenettovábbítás (MMS), a többszólamú csengőhangok, a cserélhető előlap, a játékok, a számos képkezelési alkalmazás és a nagyméretű, 256 színes kijelző révén a T300 árkategóriáján belül egyedi készüléknek ígérkezik.

A T300-zal a mobil üzenettovábbítás összes jelenlegi formája használható: nemcsak az SMS és az EMS, hanem az MMS, valamint e-mailek küldése is. Az MMS-sel jó minőségű fotókat, formázott szöveget és felvett hangot tartalmazó üzenetet is lehet továbbítani. A hangzást a 24 szólamú csengőhangkészlet teszi igazán élvezhetővé. A készülék felhasználói küldhetnek egymásnak csengőhangokat, letölthetik azokat a webről, sőt, saját maguk dallamát is előállíthatják a T300 segítségével. Az egyes bejegyzésekhez hangok is rendelhetők, így már a csörgéskor megállapítható ki a hívó.

A CommuniCam MCA-25 a Sony Ericsson legújabb "felpattintható" fényképezőgépe. A kifejezetten a T300-hoz fejlesztett CommuniCam MCA-25, az eddig forgalomban lévő, telefonhoz csatlakoztatható kamerákhoz képest több új funkciót kínál, amelyek közül a legfontosabb a digitális zoom. A készülékkel az elkészített képek MMS-ben és e-mailben is elküldhetők, illetve elmenthetők képernyővédőként. A képek utólag szerkeszthetők is, például felirattal, vagy kerettel lehet azokat kiegészíteni. Az elkészített kép a T300 kijelzőjén és optikai keresőjében is megtekinthető. A képek négyféle méretben menthetők el, 80 x 60 pixeltől egészen 640 x 480 pixelig.

A készüléken klasszikus Atari játékok, továbbá a wap.sonyericsson.com címről letölthető játékok széles sora lesz futtatható, mint pédául a Centipede, a Missile Command, az Asteroids, a Breakout és számos egyéb játék is a szolgáltatók rendelkezésére áll.

A T300 a mezőnyből egyszerű, minimalista designjával is kiemelkedik. A tervezés során a bonyolult felületek mellőzése kifejezetten szándék volt: az egyszerű, mégis kifinomult kezelőfelület az új, izgalmas technológiákra -- például a nagy kijelzőre és a navigációs joystickre -- építő vizualitásra helyezi a hangsúlyt.

A T300 sokféle színben, szabadon cserélhető előlapokkal lesz kapható. A mindhárom GSM szabványt (900/1800/1900 MHz) kezelni képes GSM/GPRS telefon 6-7,5 órányi beszédidőt és 300-350 órányi készenlétet biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról