Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 17. 10:56

Az igazgatótanács kérésére lemondott a Qwest Telecommunications vezérigazgatója

Joseph Nacchio
Joseph Nacchio
Az igazgatótanács kérésere lemondott Joseph Nacchio (52), az amerikai Qwest Telecommunications vezérigazgatója -- jelentette a The Wall Street Journal. A cég új vezetője Richard Notebaert, aki korábban az Ameritechet irányította.

A hónap elején rendezett részvényesi gyűlésen komoly felzúdulást váltott ki, amikor kiderült, hogy Nacchio a tavalyi évben 27 millió dolláros fizetést kapott, amely több mint hatszor magasabb a megelőző éves fizetésénél.

A Qwest-papírok árfolyama 2000 júliusában még 58 dolláron állt, azonban azóta mintegy 92 százalékot esett. A részvényesek szerint egy ilyen időszakban nem indokolt Nacchio ilyen magas fizetése.

Nacchio nem sokkal azután távozott a Qwesttől, hogy az amerikai Értékekpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) megkezdte a vállalat könyvelésének átvizsgálását.

A Qwest Telecommunications a holland KPN NV-vel együtt társtulajdonosa a csődközeli helyzetben levő KPNQwestnek, amely Európa legnagyobb optikai távközlési hálózatát üzemelteti -- finanszírozási problémák miatt előreláthatóan csak július 1-ig.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról