:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 14. 10:37

Az IBM több millió dollár értékben szállít Intel-alapú szervereket a Fuji Photo Filmnek

[CNET] Az IBM több millió dollár értékű megállapodást kötött a Fuji Photo Film USA-val Intel-alapú szerverek szállításáról. Az IBM gépek a Fuji által működtetett képfeldolgozó központokban működnek majd.

[CNET] Az IBM több millió dollár értékű megállapodást kötött a Fuji Photo Film USA-val Intel-alapú szerverek szállításáról. Az IBM gépek a Fuji által működtetett képfeldolgozó központokban működnek majd.

A cégek várhatóan ma jelentik be hivatalosan, hogy a Fuji IBM x220 szervereket és Windows 2000 operációs rendszert használ majd a Fujifilm központokban, ahol filmek előhívása és nyomtatása folyik.

A Fujifilm Frontier Digital Lab szolgáltatóközpontokat üzletekben állítják fel, ahol a vásárlók előhívhatják filmjeiket vagy kinyomtathatják digitális kamerával készített és memóriakártyán, floppylemezen vagy CD-n magukkal hozott képeiket. Ezen felül lehetőség van a képek átszerkesztésére, lemezre mentésére és internetes közzétetelére is.

Az IBM x220 szerverei egy vagy két Intel Pentium III processzort tartalmaznak, memóriájuk akár 4 Gbyte-ig bővíthető és akár 300 Gbyte-nyi merevlemez építhető beléjük.

Az Egyesült Államokban egyre több nagyáruházban -- köztük a Walgreensben, a Ritz Camera, a Longs Drugs és a Wal-mart üzletekben -- állítanak fel Frontier Digital Lab pavilokonat. Emellett a Fuji szolgáltatását használják a Shutterfly és a Ritz.com weboldalak is.

Az IBM ezen felül NetVista PC-ket szállít a Fuji részére, amelyeket a sokkal kisebb tudású Aladdin Digital Photo Centerekben helyeznek üzembe. Itt a felhasználók átszerkeszthetik, kinyomtathatják vagy feltölthetik az internetre a digitális fotóikat.

Az IBM jelenleg a HP és a Dell mögött a harmadik az Intel-alapú szerverek piacán, azonban új gépeivel és agresszív árstratégiájával várhatóan megszorongatja riválisait. Az IBM előnye vetélytársaival szemben a rendkívül erős szolgáltatási részlege, amely jelen esetben a Fujival együttműködve hardvereket és szoftvereket fejleszt majd.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.