:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 14. 10:05

A Sun tartja magát negyedéves előrejelzéséhez

Scott McNealy
Scott McNealy
A Sun Microsystems vezérigazgatója, Scott McNealy bejelentette: a cég továbbra is kitart a júniusban véget érő negyedévére vonatkozó pénzügyi előrejelzése mellett.

"Nem változtattuk meg az előrejelzéseinket" -- mondta McNealy a Bear Stearns elemzői konferenciáján. A kaliforniai központú cég továbbra is arra számít, hogy enyhén növeli bevételét a márciusban végt ért negyedévhez képest és nyereséget ér el.

A Sun a harmadik pénzügyi negyedévében 3,1 milliárd dolláros forgalom mellett 37 millió dolláros, azaz részvényenként 1 centes nettó veszteséget ért el. Ez volt sorozatban a negyedik veszteséges negyedév a cégnél.

A Sun arra számít, hogy a negyedik negyedévben a forgalom enyhén növekedik és a vállalat nyereséges lesz. A vezetők szerint a bruttó haszonrés is emelkedni fog a harmadik negyedéves 42,1 százalékhoz képest.

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők 3,3 milliárd dolláros forgalom melett átlagosan 1 centes részvényenkénti profitot várnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.