Szerző: Barna József

2002. június 13. 18:45

A VisionTek Xtasy márkanéven CD-újraírókat dob piacra

Az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról ismert egyesült államokbeli VisionTek ma bejelentette, hogy a jövőben optikai meghajtókat is piacra kíván dobni. A cég a már bejáratott Xtasy márkanév alatt jelenteti meg CD- és DVD-meghajtóit. A VisionTek Xtasy optikaimeghajtó-család első tagjai a 48x írást támogató Xtasy 48X CD-RW és a 40x írást támogató Xtasy 40X CD-RW.

[HWSW] Az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról ismert egyesült államokbeli VisionTek ma bejelentette, hogy a jövőben optikai meghajtókat is piacra kíván dobni. A cég a már bejáratott Xtasy márkanév alatt jelenteti meg CD- és DVD-meghajtóit. A VisionTek Xtasy optikaimeghajtó-család első tagjai a 48x írást támogató Xtasy 48X CD-RW és a 40x írást támogató Xtasy 40X CD-RW.

A nagyobb teljesítményű Xtasy 48X CD-RW 48x írást, 12x újraírást támogat és 48x CD-olvasóként használható. Ez a modell CAV (Constant Angular Velocity) módszerrel rögzíti az adatokat. A kisebb testvér Xtasy 40X CD-RW 40x írást, 12x újraírást és 40x olvasást támogat.

Mindkét VisionTek Xtasy modellt ellátták a SMART-BURN bufferkiürülés okozta hibákat kiküszöbölő, valamint a VAS (Vibration Absorber System) zaj- és rezgéscsökkentő technológiákkal. A meghajtók egyelőre kizárólag belső ATAPI/E-IDE interfészre csatlakoztathatók, és a gyártó egyéves garanciát vállal a termékekre.

A Nero CD-író szoftverrel szállított meghajtók június végétől lesznek megvásárolhatóak, egyelőre az Egyesült Államokban, 160, illetve 120 dolláros fogyasztói áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról