:

Szerző: Barna József

2002. június 13. 16:59

Szeptembertől új vezérigazgató a Pannon GSM élén

[PannonGSM] Björn J. Flakstad, a Pannon GSM vezérigazgatója bejelentette, hogy szeptemberben visszavonul pozíciójából és a Pannon GSM 100%-os tulajdonosának, a Telenor legfelsőbb stratégiai tanácsadó testületének a tagja lesz.

[PannonGSM] Björn J. Flakstad, a Pannon GSM vezérigazgatója bejelentette, hogy szeptemberben visszavonul pozíciójából és a Pannon GSM 100%-os tulajdonosának, a Telenor legfelsőbb stratégiai tanácsadó testületének a tagja lesz.

Björn J. Flakstad elmondta, hogy a Pannon GSM-ben a Telenor a kezdetektől meghatározó tulajdonos volt, 2002 februárjától pedig a részvények 100%-át birtokolja. Hozzátette: "Büszke vagyok arra, hogy az itt töltött 7 évem alatt a Pannon GSM a régió egyik legjobb és legjelentősebb mobilszolgáltatójává, s ezzel együtt a Telenor-portfolió egyik legértékesebb vállalatává nőtt."

A Pannon GSM Björn J. Flakstad vezetése alatt lépte át 2000-ben az 1 milliós, majd 2002-ben a 2 milliós előfizetői létszámhatárt és irányításával a vállalat 1999 óta stabilan nyereségessé vált. A társaság előfizetőinek létszáma június 1-jén 2 195 000 volt. A társaság árbevétele 2001-ben több mint 132 milliárd forint volt, az adózás előtti eredmény meghaladta a 18 milliárd forintot.

A Pannon GSM új vezérigazgatója szeptember 1-től Klaus Holgaard Rasmussen lesz. A vállalat új első emberét a Telenor nemzetközi keresés útján választotta. Rasmussen 47 éves dán állampolgár, az Aarhus Business School Master of Science in Business Administration diplomájával rendelkezik. Tapasztalatai kiemelkedőek az elektronikai kereskedelem és a telekommunikáció területén. Rasmussen a dániai Thorn EMI Group alkalmazottja volt 1987-től 1996-ig. Ezen belül a leghuzamosabb ideig a Fona leányvállalat értékesítésért és marketingért felelős alelnöki pozícióját töltötte be. Első nemzetközi menedzseri pozíciójába Spanyolországban került, mint a cég ottani vállalatának vezérigazgatója.

1996-tól a Tele Danmark senior alelnöke lett. Később felelősségi körébe került a Tele Danmark magánelőfizetői üzletága (mobil és internet is). 2000-ben kinevezték a Tele Danmark tulajdonában lévő Talkline Group vezérigazgatójának. A Talkline Group jelentős mobil service operátor Németországban és Hollandiában 1,8 millió előfizetővel.

Björn J. Flakstad 36 éve a Telenor alkalmazottja. 1994 óta elkötelezett híve és képviselője a Telenor Mobile nemzetközi piaci szereplésének. 7 éve dolgozik a Pannon GSM-nél, ez alatt az idő alatt a vállalat meghatározó vezetője volt, többek között dolgozott műszaki, majd marketing igazgatóként. 1998 decemberétől a Pannon GSM vezérigazgatója. Björn J. Flakstad 2002 szeptemberétől a cég anyavállalatának legfelsőbb vezetését erősíti.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.