Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 25. 00:57

88 millió dollár a Transmeta-nak

HIRDETÉS

A Transmeta januárban jelentette be Crusoe processzorait, amiktől az internet-képes mobil eszközök forradalmát várják. Habár az ismertebb gyártók közül egyelőre csak az S3 jelentette be, hogy felhasználja a Crusoe-t jövőbeli termékeiben, továbbra is óriási az érdeklődés a cég körül.

A Transmeta ma 88 millió dolláros tőkeinjekcióhoz jutott, amit többek között az AOL, Gateway, Compaq, Sony, Samsung, Phoenix, FIC és további vállalatok finanszíroztak. A befektetők között volt a Soros Alapítvány is. A Transmeta jövőjének biztosítéka, hogy a felsorolt vállalatok fantáziát látnak cégben és termékeiben. Bár termékbejelentés most nem történt, a Gateway és az AOL közösen tervezik egy Crusoe-alapú Web-pad és azt kiszolgáló (akár teljesen on-line) alkalmazások fejlesztését.

A Crusoe gyártójának további sorsa azon is múlhat, hogy az Intel, az AMD vagy akár az IBM kíván-e hasonló megoldással megjelenni a piacon. [CNet]

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 22:42

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.