Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 25. 00:57

88 millió dollár a Transmeta-nak

A Transmeta januárban jelentette be Crusoe processzorait, amiktől az internet-képes mobil eszközök forradalmát várják. Habár az ismertebb gyártók közül egyelőre csak az S3 jelentette be, hogy felhasználja a Crusoe-t jövőbeli termékeiben, továbbra is óriási az érdeklődés a cég körül.

A Transmeta ma 88 millió dolláros tőkeinjekcióhoz jutott, amit többek között az AOL, Gateway, Compaq, Sony, Samsung, Phoenix, FIC és további vállalatok finanszíroztak. A befektetők között volt a Soros Alapítvány is. A Transmeta jövőjének biztosítéka, hogy a felsorolt vállalatok fantáziát látnak cégben és termékeiben. Bár termékbejelentés most nem történt, a Gateway és az AOL közösen tervezik egy Crusoe-alapú Web-pad és azt kiszolgáló (akár teljesen on-line) alkalmazások fejlesztését.

A Crusoe gyártójának további sorsa azon is múlhat, hogy az Intel, az AMD vagy akár az IBM kíván-e hasonló megoldással megjelenni a piacon. [CNet]

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról