Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 13. 14:43

Symantec Security Check: ingyenes internetes biztonsági ellenőrzés és tanácsadás

A Symantec Corp., a világ vezető internetbiztonsági vállalata bejelentette, hogy már 20 millió számítógéptulajdonos használta a Symantec Security Checket, a világ leggyakrabban látogatott biztonsági-teszt honlapját, amely a hálózatbiztonsági fenyegetések beazonosítását célozza.

[HWSW] A Symantec Corp., a világ vezető internetbiztonsági vállalata bejelentette, hogy már 20 millió számítógéptulajdonos használta a Symantec Security Checket, a világ leggyakrabban látogatott biztonsági-teszt honlapját, amely a hálózatbiztonsági fenyegetések beazonosítását célozza.

A www.symantec.com/securitycheck honlapon elérhető ingyenes szolgáltatás segítségével a PC és a Macintosh felhasználók behatárolhatják, megérthetik és megoldhatják a saját számítógépük hálózati biztonsági gyengeségeit.

Ahogy a biztonsági fenyegetések egyre gyakoribbak lesznek, egyre több számítógépfelhasználó fordul a Symantec Security Checkhez. 2001 és 2002 márciusa között a honlap már tizenötmillió felhasználót segített, 2002 márciusától a mai napig pedig még ötmillió számítógépfelhasználó ellenőrizte számítógépét a honlap segítségével.

"A Symantec Security Check növekvő népszerűsége is azt jelzi, hogy a hálózati biztonság mind a PC-, mind a Macintosh-felhasználók elsőszámú gondja lett" -- mondta Steve Cullen, Symantec vevőszolgálati alelnök. "A Symantec Security Check a felhasználók számára kényelmes, megbízható eszközt kínál ahhoz, hogy felmérjék a biztonsági veszélyeket, valamint azonnali online lehetőségeket kínál e fenyegetések elleni védekezésre."

A Symantec Security Check a vizsgált rendszert minden részletre kiterjedően szűri, hogy átkutassa, mennyire van kitéve az online fenyegetéseknek. A hálózat sérülékenységi tesztje alapján meghatározza, hogy folytat-e ismeretlen vagy tiltott kommunikációt, míg a NETBIOS hozzáférhetőségi szűrő meghatározza, hogy hackerek számára hozzáférhető-e a számítógépen tartott információ.

Egy aktív trójai-szűrő felismeri, ha a számítógép a trójai programok által általánosan használt, jogosulatlan kommunikációt enged, a böngésző-szűrő pedig kideríti, hogy a webböngésző kiad-e információt a legutoljára megtekintett honlapokról. Végül pedig az antivírus- és definíció-szűrő kideríti, hogy a számítógépen rendszeresített antivírus program az éppen aktuális verziót használja-e.

Újdonság a Symantec Security Checknél a honlapon látható vizuális nyomkövető alkalmazás, amely a lehetséges támadást azonosítja, és behatárolja a támadásra használt számítógép földrajzi helyét. Ez a szolgáltatás pontosan megadja, hogy a forrás és a célállomások közötti adatforgalom hogyan zajlik, és erről úttérképet készít. Ezt a térképet valós időben frissíti, amint új elérhető információkat talál.

A Symantec Security Check ellátja a felhasználókat a szükséges információval, amely segítségével jobban megérthetik és használhatják a szolgáltatást. Egyetlen egérkattintással elérhetőek a biztonsági kockázati statisztikák, vírusdefinícós statisztikák, gyakran feltett kérdések, ingyenes e-mail figyelmeztetések, valamint hálózati rendszergazdáknak szánt információk.

A Symantec Security Check jelenleg angol, német, francia, spanyol, braziliai portugál, olasz, holland, japán, koreai illetve hagyományos és egyszerűsített kínai nyelven áll rendelkezésre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról