Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 13. 13:38

Kaphatók az első kétoldalas DVD-RW lemezek

Japánban már kaphatók az első kétoldalas DVD-RW lemezek, amelyekre oldalanként 4,7 Gbyte, azaz összesen 9,4 Gbyte adat rögzíthető. A JVC lentebb látható lemeze darabonként majd 3000 jent, azaz 6000 forintot kóstál.

Japánban már kaphatók az első kétoldalas DVD-RW lemezek, amelyekre oldalanként 4,7 Gbyte, azaz összesen 9,4 Gbyte adat rögzíthető. A JVC lentebb látható lemeze darabonként majd' 3000 jent, azaz 6000 forintot kóstál.

A DVD lemezeken oldalanként 4,7 Gbyte adat tárolható, azaz közel hétszer annyi, mint egy CD-n. A nagyobb kapacitás miatt az elemzők azt várják, hogy a közeljövőben robbanásszerűen növekedik majd az DVD-írók száma. Az IDC szerint idén 3,9 millió ilyen készülék talál majd gazdára, de 2005-re már 35 millió DVD-író eladását várják.

Jelenleg úgy tűnik, hogy a sokféle (újra)írható DVD-formátum közül a DVD+R és DVD+RW válik a leginkább elterjedtté. A Microsoft Windows következő változata is a DVD+RW formátumot támogatja majd. A DVD+RW szabvány mögött olyan gyártók sorakoztak fel, mint a HP, az MCC/Verbatim, a Philips, a Ricoh, a Sony, a Yamaha, illetve a szabványt megalkotókhoz időközben csatlakozott Dell és a Thomson Multimedia.

A rivális DVD-RAM, DVD-RW és DVD-R szabvány legnagyobb támogatói az Apple, a Matsushita/Panasonic, az NEC, a Pioneer és a Hitachi.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról