:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 13. 12:53

Palm kéziszámítógépeket fog gyártani az Asustek

Az Asustek negyedévenként 200 ezer kéziszámítógép gyártásáról szóló megállapodást írt alá a Palmmal. A tajvani cég jövőre kezdi meg a készülékek előállítását -- állítják ipari források.

Az Asustek negyedévenként 200 ezer kéziszámítógép gyártásáról szóló megállapodást írt alá a Palmmal. A tajvani cég jövőre kezdi meg a készülékek előállítását -- állítják ipari források.

Ez az első alkalom, hogy a világ vezető kéziszámítógépgyártója egy tajvani céggel kötött beszállítói szerződést. Szakértők szerint meglepő, hogy az Asustek nyerte el a Palm bizalmát, nem pedig a kéziszámítógépek gyártásában sokkal járatosabb Inventec, Compal vagy a Wistron.

A Palm valószínűleg azért válaztotta az Asusteket gyártópartnerül, mert a többi tajvani cég a vállalat konkurenseivel -- a Pocket PC-alapú gépeket forgalmazó HP-val, Casióval, Hitachival, stb. -- működik együtt. Az Asustek mellett szól továbbá kínai gyártókapacitása és a cég technológiájának elismertsége. Szakértők szerint az NEC részére szállított Asustek Pocket PC számítógépek kiváló minőségűek voltak és mindenben megfeleltek az NEC szigorú követelményeinek.

Az Asustek és a Palm között létrejött megállapodás értelmében a kéziszámítógépek próbagyártása már az idei év végén megkezdődik, de a sorozatgyártás és a szállítások beindulása csak a jövő év első negyedévére várható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 03:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.