Szerző: roberto

2002. június 13. 12:12

Felbukkant a láthatáron a Mozilla böngészőprogram-csomag 1.1-es verziója

[Mozilla.org] A tegnapi napon megjelent a népszerű keresztplatformos böngészőprogram-csomag, a Mozilla újabb verziójának első fejlesztői változata. A Mozilla 1.1alpha természetesen nem az elmúlt héten megjelent Mozilla 1.0 megjelenése óta történt változásokat tartalmazza, hiszen a Mozilla 1.0 és a Mozilla 1.1 forrásfájának fejlesztése április eleje óta külön szálon fut. A Mozilla 1.1 első fejlesztői változatának egyébként a tervek szerint még májusban, a Mozilla 1.0 előtt kellett volna megjelennie, de a tényleges kiadás a tegnapi napra tolódott. A végleges Mozilla 1.1 a nyár végére várható.

Mozilla[Mozilla.org] A tegnapi napon megjelent a népszerű keresztplatformos böngészőprogram-csomag, a Mozilla újabb verziójának első fejlesztői változata. A Mozilla 1.1alpha természetesen nem az elmúlt héten megjelent Mozilla 1.0 megjelenése óta történt változásokat tartalmazza, hiszen a Mozilla 1.0 és a Mozilla 1.1 forrásfájának fejlesztése április eleje óta külön szálon fut. A Mozilla 1.1 első fejlesztői változatának egyébként a tervek szerint még májusban, a Mozilla 1.0 előtt kellett volna megjelennie, de a tényleges kiadás a tegnapi napra tolódott. A végleges Mozilla 1.1 a nyár végére várható.

Az 1.1alpha nem szolgál jelentős újdonságokkal, de a változások listájából érdemes kiemelni néhány dolgot, ilyenek például a DHTML-kezelés javításai, a program gyorsabb indulása, a MathML forráskód megtekintésének lehetősége vagy éppen a fájl dialógusablakon keresztüli könyvtárlétrehozás lehetősége.

A friss fejlesztői verzió forráskódja, valamint a Windowsra, Linuxra, MacOS-re és OS/2-re fordított binárisok a mozilla.org-ról tölthetőek le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról