Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 13. 10:03

Nyolc különféle memóriakártyát kezel a Belkin USB-s kártyaolvasója

A Belkin bejelentette USB felületű, USB 8-in-1 Media Reader & Writer névre hallgató kártyaolvasóját, amely nem kevesebb, mint 8 különféle típusú kártyát kezel.

A Belkin bejelentette USB felületű, USB 8-in-1 Media Reader & Writer névre hallgató kártyaolvasóját, amely nem kevesebb, mint 8 különféle típusú kártyát kezel.

Az USB Media Reader & Writer segítségével a kéziszámítógépekban, digitális kamerákban vagy MP3-lejátszókban használt memóriakártyák könnyen és gyorsan írhatók és olvashatók PC vagy Macintosh környezetben. A készülék CompactFlash I és II, SmartMedia, Secure Digital, MultiMediaCard, IBM Microdrive, Memory Stick és MagicGate kártyák kezelésére képes.

Az egységen két aljzat található, amelybe a kártyákat illeszteni kell. Az USB 8-in-1 Media Reader & Writer természetesen az USB portról veszi fel a tápfeszültséget, ezért nincs szükség különálló adapterre. Az USB1.1 szabvánnyal kompatibilis készülék legfeljebb 12 Mbps adatátviteli sebességgel képes dolgozni, amely mintegy negyvenszer gyorsabb a soros portnál.

A Belkin USB 8-in-1 Media Reader & Writer augusztus 1-én jelenik meg a boltokban 44,95 dolláros végfelhasználói áron. A vállalat készít egy kizárólag Memory Stick kártyákkal kompatibilis változatot is, amely már júniusban kapható lesz és 24,95 dollárban fog kerülni. A készülékekhez a Belkin a Ulead Photo Express, Photo Explorer és COOL 360 szoftvereket mellékeli.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról