:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. március 7. 00:47

Microsoft X-Box

Az ezen a héten zajló Game Developers Conference-en az egyik fő téma a Microsoft konzolgépe, amit egyelőre X-Box néven ismerhetünk. A Windows-alapú játékgép várhatóan 600 MHz-es vagy ennél gyorsabb processzort és 128 MByte memóriát tartalmaz majd. A konzolhoz a Windows egy testreszabott változatát kapják a vásárlók. A legújabb generációs játékgépekhez hasonlóan itt is lesz lehetőség internet-kapcsolatra. A MS stratégiájának gerincét képezi az X-Box fejlesztőkészlet is, aminek segítségével a PC-s software-ek "konzolosítása" nagyon hamar elvégezhető, ezzel lehetővé téve a játékok akár egyidejű megjelentetését PC és X-Box platformokra. Más konzolok esetében a konverzió akár hosszú hónapokig is eltarthat. És még valami: akik látták működni a Microsoft új gépét, a PSX2-höz hasonlítva "drámaian jobb"-nak ítélték az X-Box képének minőségét és részletességét.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 15:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.