Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 11. 13:17

Világraszóló Mozilla-dzsembori

Az egy hete -- június 5-én -- megjelent Mozilla 1.0 kiadásának örömére világméretű partisorozatot rendeznek a fejlesztésben, fordításban és tesztelésben résztvevők. A Mozilla 1.0.0 party locator szerint a föld 160 helyszínén lesznek összejövetelek, s az online regisztrációs ívekre mindezidáig közel háromezren iratkoztak fel.

Mozilla[HWSW] Az egy hete -- június 5-én -- megjelent Mozilla 1.0 kiadásának örömére világméretű partisorozatot rendeznek a fejlesztésben, fordításban és tesztelésben résztvevők. A Mozilla 1.0.0 party locator szerint a föld 160 helyszínén lesznek összejövetelek, s az online regisztrációs ívekre mindezidáig közel háromezren iratkoztak fel.

A Mozilla megszületésének örömére tartandó partisorozat legtöbbjét június 12-én -- holnap -- rendezik, ám ettől eltérő dátumok is szerepelnek a listán, sőt volt olyan is, amelyik már korábban lezajlott. A legfényesebb ünnepség New Yorkban lesz, a Remote Lounge bárban, melyre már most közel kétszázan feliratkoztak (belépés csak 21 éven felülieknek!). De nemcsak a közös lakhely révén, hanem a más szálon kötődők is szerveznek partikat, így például az angliai Birminghamben lesz a Microsoft Mozilla Fan club party. A szabad szoftver eszme magyarországi hívei is megtartják a maguk buliját, ami a szervező tájékoztatása szerint valószínűleg egy -- a New York-inál szerényebb -- megemlékezés lesz: "beülünk valahová, és sörözünk egy jót a Mozilla egészségére".

A Mozilla projekt résztvevőinek lelkivilágától egyébként sem állhat távol a bulizós hajlam, ezidáig ugyanis -- a tavalyit kivéve -- minden évben találtak alkalmat a kabalaállatként tisztelt gyíkocska körüli felhajtásra. 1998-ban a Netscape forráskódjának kézhezvétele szolgáltatott alkalmat a -- fényképek tanúsága szerint legalábbis -- nagyszabású bulizásra. A bulinaptár és minden fontosabb infó -- az épp most New Yorkba készülőknek -- a www.mozilla.org/party címen érhető el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról