:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 11. 10:54

A Handspring szerint a kézírásfelismeréssel működő kéziszámítógépek napja leáldozott

[CNET] A jövőben megjelenő Handspring termékek valószínűleg billentyűzettel lesznek ellátva és csak utólag telepített szoftverekkel lesznek képesek a kézírásfelismerésre.

[CNET] A jövőben megjelenő Handspring termékek valószínűleg billentyűzettel lesznek ellátva és csak utólag telepített szoftverekkel lesznek képesek a kézírásfelismerésre.


Handspring Treo 270

Ed Colligan, a vállalat működtetésért felelős vezérigazgatója a CIBC World Markets által rendezett befektetői konferencián elmondta, hogy a Handspringet meglepetésként érte, hogy a felhasználók elsősorban a billentyűzettel ellátott Treo-változatot részesítették előnyben a kézírásfelismeréssel működő modell helyett.

Mint ismeretes, a Handspring első kommunikátora, a Treo 180 két változatban jelent meg, az egyik Graffiti kézírásfelismeréssel működik, a másik egy aprócska billentyűzetet tartalmaz. A vállalat azóta két új Treo modellt dobott piacra, azonban ezek már csak billentyűzettel ellátott formában kerülnek piacra és alapkiépítésben nem támogatják a kézírásfelismerést.

"Billentyűzettel ellátott termékekkel folytatjuk tovább" -- mondta Colligan. Bár a gépeken nem lesz direkt kézírásbevitelre előkészített terület, természetesen más gyártók szoftverét használva a Handspring kommunikátorok képessé tehetők a Graffiti kézírásfelismerésre.


Handspring Treo 90

A színes kijelzős Treo 270 kommunikátor mellett a vállalat nemrégiben egy másik új készülékkel is előrukkolt, a Treo 90 gyakorlatilag egy olyan Treo modell, amely nem tartalmaz GSM modult, azaz nem lehet vele telefonálni vagy az internetre csatlakozni.

A Handspring az év elején lépett be a kommunikátorok piacára. A vállalat képviselői egyértleművé tették, hogy a jövőben kizárólag ilyen jellegű termékekkel kívánnak foglalkozni, azonban Colligan a CIBC World Markets által szervezett konferencián nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a Handspring újabb "hagyományos" kéziszámítógéppel rukkoljon elő -- végső soron a nemrég bejelentett Treo 90 is ilyen.

A Treo modellek egyike sem tartalmazza a Visor gépekből megszokott Springboard bővítőcsatlakozót. A Handspring kéziszámítógépeinek talán egyik legvonzóbb tulajdonsága volt a bővíthetőség, a különféle modulok segítségével a gépeket többek között digitális kamerává vagy MP3-lejátszóvá lehetett alakítani, de forgalomba kerültek egyszerű memóriabővítő kártyák, illetve szoftvergyűjteményeket vagy elektronikus könyveket tartalmazó modulok is.

Manapság eléggé "rájár a rúd" a kéziszámítógépek gyártóira. A UBS Warburg jelentése szerint a Handspringnek május elején 15 hétre elegendő raktárkészlete volt, míg tavaly ilyenkor mindössze 9,6 hétre. A versenytársak sincsenek irigylésre méltó helyzetben, a Palm nemrégiben jelentősen csökkentette a jelenlegi és következő negyedévre vonatkozó eredménykilátásait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.