:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 11. 09:49

Június végéig ingyen elérhető előfizetéses zeneszolgáltatást indított a Terra Lycos

Előfizetéses zeneszolgáltatást indított a spanyol internetbirodalom Terra Lycos, amelytől azt várja, hogy az egyre csökkenő reklámbevételek mellett más jövedelmi forráshoz jusson.

Előfizetéses zeneszolgáltatást indított a spanyol internetbirodalom Terra Lycos, amelytől azt várja, hogy az egyre csökkenő reklámbevételek mellett más jövedelmi forráshoz jusson.

A Listen.com-mal közösen üzemeltetett szolgáltatás négy multinacionális -- BMG, Sony Music, EMI, Warner -- és számos független zenekiadó közel 10 ezer albumát kínálja meghallgatásra. A vállalat ezen felül tárgyal a Vivendi érdekeltségi körébe tartozó Universal Music-kal is. A Lycos Rhapsody névre hallgató szolgáltatás egyelőre nem engedi meg a zenék letöltését vagy CD-re írását, de a vállalat képviselője szerint a jövőben várható a szolgáltatás ilyen jellegű kiterjesztése.

Az előfizetéses internetes zeneszolgáltatások egyelőre nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, ugyanis a felhasználók megszokták, hogy a fájlcserélő szolgáltatások -- például a Napster -- segítségével gyakorlatilag bármilyen zenéhez hozzájuthatnak teljesen ingyen, amelyet aztán mindenféle korlátozás nélkül felhasználhatnak, például CD-re írhatják vagy áttölthetik őket hordozható MP3-lejátszójukba.

Több internetes tartalomszolgáltatóhoz hasonlóan a Terra Lycos is érzi a reklámbevételek csökkenését, a Lycos Rhapsody a vállalat egy újabb törekvése annak érdekében, hogy előfizetéses szolgáltatást nyújtson, amely biztos bevételi forrás a hullámzó reklámpiaccal szembem.

A Lycos Rhapsody június 30-ig ingyenesen igénybevehető, ezután három különféle előfizetéses csomag közül lehet választani. Egy teljesen ingyenes szolgáltatás keretében 20 különféle rádióadás hallgatható FM-minőségben. Havi 5 dolláros előfizetési díjért cserébe a felhasználók 50 "garantáltan reklám-mentes" CD-minőségben sugárzott zenecsatorna közül választhatnak, ráadásul lehetőség van egyes számok átugrására is. A havi 10 dollárba kerülő csomag ezen felül lehetőséget ad arra, hogy az előfizetők kedvenc számaikat könyvtárakba rendezzék és tetszőleges sorrendben hallgassák.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.