Szerző: Barna József

2002. június 10. 19:51

Új pénzügyi vezérigazgató a Xerox élén

Lawrence A. Zimmerman
Lawrence A. Zimmerman
[Press&Inform] Idén júniusi hatállyal a Xerox Corporation első elnökhelyettese és pénzügyi vezérigazgatója Lawrence A. Zimmerman lett, az IBM korábbi magas rangú pénzügyi ügyvezetője.

Zimmerman ezt megelőzően az IBM-nél dolgozott, ahol magas rangú pénzügyi pozíciókat töltött be: többek között nagyvállalati ellenőr volt az IBM átalakulásának 90-es évek eleji időszakában, valamint a cég többmilliárdos szerver- és technológiai részlegének volt pénzügyi igazgatója.

"Larry sikeres életpályája igazolja hatékony pénzügyi vezetőként való működését, aki egyenértékű tapasztalatokkal rendelkezik a globális tranzakciók, stratégiai tervezés, számvitel és a belső ellenőrzések terén" -- mondta Anne M. Mulcahy, a Xerox elnök-vezérigazgatója a kinevezés kapcsán.

Az 59 éves Zimmerman 1998-ban, 31 éves munkaviszony után távozott az IBM-től. Azonkívül, hogy 1996-1998-ban a szerverrészleg első számú pénzügyi vezetője volt, 1994-1996-ban Zimmerman volt az IBM európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős párizsi központú irodájának pénzügyekért felelős elnökhelyettese, 1991-1994-ben pedig a nagyvállalat kontrolling feladatait irányította. Miután az IBM-től visszavonult, Zimmerman egy évig a System Software Associates ügyvezető elnökhelyetteseként és pénzügyi vezérigazgatójaként tevékenykedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról