Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 10. 14:58

A hétköznapi emberek Apple Mac gépet használnak

Az Apple a mai napon indította útjára Real People című reklámkampányát, amelynek keretében nyolc hétköznapi embert mutat be, akik PC-ről Apple Mac platformra váltottak. A hirdetésekben szereplő számítógépfelhasználók között található többek között egy Windows hálózati rendszergazda, egy író, egy programozó és egy DJ is.

Az Apple a mai napon indította útjára "Real People" című reklámkampányát, amelynek keretében nyolc hétköznapi embert mutat be, akik PC-ről Apple Mac platformra váltottak. A hirdetésekben szereplő számítógépfelhasználók között található többek között egy Windows hálózati rendszergazda, egy író, egy programozó és egy DJ is.

Mind a nyolc reklám egy adott felhasználó történetét mutatja be és felsorolja azokat az érveket, amelyek miatt érdemes PC-ről Apple Mac-re váltani. A "Real People" az 1998-as "Think Different" óta az Apple legnagyobb reklámkampánya.

"Ezek az emberek nem színészek. Hétköznapi emberek, akik a saját szavaikkal mesélik el, miért váltottak PC-ről Mac-re" -- mondta Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója. "Egyre több ember érdeklődik a Mac platform iránt és reménykedünk benne, hogy a történetek meghallgatása után sokan cserélik le PC-jüket Apple Mac-re."

A televíziós reklámokat számos jelentős amerikai csatorna -- köztük az ESPN, CNBC, Fox News -- sugározza majd, a nyomtatott hirdetéseket pedig több jelentős lap -- Time, Newsweek -- is leközli. A kampány részeként az Apple egy új weboldalat is indított, ahol az érdeklődők további információkat kaphatnak arról, miért is érdemes PC-ről Mac-re váltani.

Az Apple az asztali számítógépek piacán jelenleg mintegy 5 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik, míg a PC-k a piac 95 százalékát uralják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról