:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 10. 12:45

Terepen dolgozó mérnökök számára tervezett notebookkal rukkolt elő az NEC

Az NEC piacra dobta Versa DayLite E120 notebookját, amelyet kifejezetten outdoor-használatra, azaz terepen dolgozó mérnökök számára tervezett.

Az NEC piacra dobta Versa DayLite E120 notebookját, amelyet kifejezetten "outdoor-használatra", azaz terepen dolgozó mérnökök számára tervezett.

Az ultrakönnyű számítógép érdekessége a 10,4 hüvelyk átlójű XGA (1024x768 pixel) felbontású színes, háttérvilágításos kijelző, amely a vállalat szerint még tűző napfényben is kitűnően olvasható, egy kapcsoló segítségével pedig egy szempillantás alatt átállítható normál szobai fényviszonyokhoz.

A számítógépet egy 800 Mhz-es alacsony feszültségű (Low Voltage) mobil Pentium III processzor működteti, a memória mérete alapkiépítésben 256 Mbyte, a merevlemez kapacitása pedig 20 Gbyte. Az NEC Vera DayLite E120 beépített modemmel, 10/100 Ethernet-csatlakozóval és FireWire porttal rendelkezik. A CD-meghajtó és a floppy egység külső házban kapott helyet és USB felületen külön csatlakoztatható.

A számítógép alapkiépítésben két akkumulátort tartalmaz, az egyik egy beépített lítium-ion, a másik pedig a gép alján elhelyezett tartalék lítium-ion áramforrás. A szabadban dolgozó szakemberek így lényegesen hosszabb időt tölthetnek "konnektor nélkül", mint egyébként.

Az NEC Versa DayLite E120 alapkiépítésben, Windows 2000 és Windows XP Professional operációs rendszerrel 2199 dollárba kerül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.