:

Szerző: Vörös Péter

2002. június 9. 08:36

A futball-világbajnokság hivatalos jegyértékesítési weboldala három napja elérhetetlen

[Wall Street Journal] Azok a futballrajongók, akik ezekre a napokra halasztották VB-jegyeik megvásárlását, most komoly nehézségekbe ütközhetnek: legalább három napja áll a FIFA hivatalos jegyárusító honlapja.

[Wall Street Journal] Azok a futballrajongók, akik ezekre a napokra halasztották VB-jegyeik megvásárlását, most komoly nehézségekbe ütközhetnek: legalább három napja áll a FIFA hivatalos jegyárusító honlapja.

"Sorry for the inconvenience. Our servers are now overloaded. Disculpe las molestias. Nuestros servidores se encuentran en estos momentos sobrecargados. Veuillez nous excuser pour ce désagrément. Nos serveurs sont actuellement surchargés. Wir bedauern die Störung. Unsere Server sind momentan überlastet." Mindössze ezek az üzenetek fogadják a potenciális jegyvásárlókat: azaz "elnézést a kényelmetlenségért, a szervereink jelenleg túlterheltek".

Az Atesto Technologies internetes teljesítményfigyelő cég szerint a Fifatickets.com, a világbajnokság hivatalos jegyárusító oldala legalább három napja áll. Csütörtökön és pénteken egyáltalán nem lehetett elérni az oldalt, szombattól pedig a fenti üzenetek fogadják (legalábbis Internet Explorer és Mozilla böngészőknél) az érdeklődőket (az Opera és a Netscape még ennyit sem árul el a hiba okáról).

Ravi Venkatesam, az Atesto alelnöke szerint a foci-VB-vel kapcsolatos egyéb helyek időnként lelassultak a nagy forgalom miatt, de egyik sem állt le úgy, mint a jegyértékesítési oldal. Az Atesto az oldal teljesítményét folyamatosan figyeli az USA-ból, Londonból és Szingapúrból.

A nemzetközi labdarúgást irányító FIFA az angol Byrom nevű céget bízta meg azzal, hogy a Japánon és Dél-Koreán kívül eladott VB-jegyeket értékesítsék és nyomtassák. A The Wall Street Journal pénteken megpróbálta elérni a Byrom illetékesét az üggyel kapcsolatban, de csak annyi derült ki, hogy a cég szóvivője jelenleg Japánban van és nem elérhető.

A céget és a FIFA-t egyaránt érte kritika az utóbbi napokban és nemcsak a weboldalt illetően. A hírek szerint a dél-korai kormány be akarja perelni a Byromot, mivel több meccsen is jelentős számú ülőhely maradt üresen, amelyekre a foglalás a cégen keresztül történt. A japán miniszterelnök pedig elrendelte, hogy indítsanak nyomozást a FIFA-jegyzűrökkel kapcsolatban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.