:

Szerző: Barna József

2002. június 7. 15:04

Ismét nyereséges a National Semiconductor

Brian L. Halla
Brian L. Halla
[WSJ] Tegnap a National Semiconductor több mint egy év után először számolt be nyereséges negyedévről: a cég eredményei a korábban megemelt forgalomvárakozásokat csakúgy felülmúlták, mint az elemzők várakozásait.

A Santa Clara-i központú félvezetőgyártó cég a május 26-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévben 17,1 millió dolláros, részvényenként 9 centes nyereségről számolt be, míg az egy évvel ezelőtti hasonló időszakban 44,4 millió dolláros, részvényenként 26 centes veszteséget könyvelt el.

A 11,5 millió dolláros adó-visszatérítést nem számítva a cég nyeresége 5,6 millió dollár, vagy 3 cent részvényenként. A Thomson Financial/First Call által megkérdezett elemzők 8 centes részvényenkénti veszteségre számítottak.

A cég negyedéves bevétele a tavalyi 401,2 millió dollárról 419,5 millió dollárra nőtt, ami meghaladja a korábban optimistán módosított várakozásokat, melyek szerint a cég forgalma 413-417,5 dollár közé esett volna. A tavalyi év hasonló időszakához képest 71%-kal, míg a legutóbbi negyedévhez képest 20%-kal növekedtek a megrendelések, a vezeték nélküli eszközökben használt chipek forgalma pedig megduplázódott tavalyhoz képest. A megrendelések közel fele az ázsiai/csendes-óceáni régióból érkezett.

A National a következő negyedévre 6-8%-os növekedést vár. Tavaly a cég az első pénzügyi negyedévet 54,6 millió dolláros, részvényenként 31 centes veszteséggel zárta.

A kedvező eredmények ellenére a cég elnök-vezérigazgatója, Brian L. Halla felhívta a befektetők figyelmét arra, hogy noha az utóbbi negyedév eredményei az iparág egyes szektorainak fellendüléséről tanúskodnak, a teljes iparági növekedés jelei még nem mutatkoznak.

A National Semiconductor részvényei tegnap 22 centtel magasabban, 30,88 dolláron zárták a kereskedési napot.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.