Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 7. 13:33

A Pannon GSM kapacitásbővítéssel készül a nyárra

Mint minden évben, a Pannon GSM idén is jelentős kapacitásbővítéssel készült fel a nyári turistaszezonra: Székesfehérvárott üzembe helyezett egy új kapcsolóközpont, amely több, mint 50 százalékkal növeli a várostól a nyugati országhatárig terjedő, a Balatont is magába foglaló régió GSM kapacitását. A magyar tenger partjain körülbelül egy tucattal több bázisállomás várja az idelátogatókat, akik ezentúl a megszokottnál is jobb minőségben beszélgethetnek a Pannon GSM hálózatán.

[HWSW] Mint minden évben, a Pannon GSM idén is jelentős kapacitásbővítéssel készült fel a nyári turistaszezonra: Székesfehérvárott üzembe helyezett egy új kapcsolóközpont, amely több, mint 50 százalékkal növeli a várostól a nyugati országhatárig terjedő, a Balatont is magába foglaló régió GSM kapacitását. A magyar tenger partjain körülbelül egy tucattal több bázisállomás várja az idelátogatókat, akik ezentúl a megszokottnál is jobb minőségben beszélgethetnek a Pannon GSM hálózatán.

A nyári hónapokban a Pannon GSM székesfehérvári kapcsolóközpontjának forgalma az éves átlag közel másfélszeresére emelkedik. A mobilszolgáltató első, Budapesten kívül telepített kapcsolóközpontja 1996. óta szolgálja ki a várost és a teljes balatoni térséget lefedő adókörzetekben telefonáló előfizetőket.

Az idei idegenforgalmi szezonra azonban társat kapott a lakott területen kívül, az M7-es autópálya mellett található központ. A Pannon GSM legújabb kapcsolóközpontja a réginél jóval nagyobb kapacitású: nem kevesebb mint 400.000 felhasználót tud egyidejűleg a szolgáltató hálózatához kapcsolni. Ez közel háromszor annyi, mint ahányan -- a hazai előfizetők és a roamingoló külföldiek -- tavaly nyáron a Balaton környékén a Pannon GSM hálózatán beszélgettek. Így a kulcsfontosságú fehérvári kapcsolóközpont-páros új tagja várhatóan hosszú évekre képes lesz ellátni a nyugati határszélig terjedő régiót, míg elődje a későbbiekben a Székesfehérvár és Budapest közötti forgalmas közlekedési tengelyen biztosít tökéletes szolgáltatást.

A Pannon GSM arról is gondoskodott, hogy az új kapcsolóközpont révén többszörösére növelt kapacitás ne maradjon kihasználatlanul: Balatonszentgyörgyön egy további alközpontot -- a bázisállomásokat a kapcsolóközponttal összekötő köztes vezérlő-egységet -- telepítettek. A főszezon kezdetére pedig befejeződik annak az egy tucat bázisállomásnak a beüzemelése, amelyek a Balaton környéki települések nyárra felduzzadó népességének biztosítanak majd megfelelő lefedettséget és kapacitást.

A mennyiség mellett a minőséget is számottevően javította a Pannon GSM a dunántúli régióban. Az 1800 MHz-es hullámhosszon cellabővítéseket hajtottak végre, valamint erősítőkkel növelték az adók teljesítményét. Így a kétnormás mobil készülékkel rendelkező előfizetők nagyobb százalékban csatlakozhatnak a tisztább vételt, jobb minőségű forgalmazást lehetővé tevő 1800-as sávra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról