Szerző: Bodnár Ádám

2000. április 24. 20:01

Új Intel processzorok

Az Intel ma két új, mobilgépekbe szánt processzort mutatott be. Az Intel Pentium III 700 MHz mobil processzor ma a leggyorsabb hordozható számítógépekbe épített CPU. Mindent tud, amit asztali megfelelője, de hála az Intel SpeedStep technológiának, a fogyasztása (optimális esetben) akár 2 Watt is lehet! Az "olcsó" mobilgépekbe az Intel az új Celeron 550 processzort szánja.

A processzorok a szokásos BGA és mikro-BGA tokozásban kerülnek forgalomba, és 1.35 V feszültségen üzemelnek. A Pentium III 700 ezer darabos vásárlás esetén 562 dollárba kerül, a Celeron 550 pedig 170 dollárt kóstál darabonként. Az alkatrészek szállítása már megkezdődött a nagyobb horozható számítógép gyártók felé.

Az Intel Pentium III 700 MHz mobil processzor már számos cég noteszgépeiben megtalálható, ilyen számítógépeket jelentett be a HP (Omnibook 6000 sorozat), a Toshiba (Tecra 8100), a Gateway (Solo 9300), a Dell (Inspiron sorozat) és a Compaq (Presario 1800).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról