Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 7. 10:58

A Siemens a jövő kórházát építi

A Siemens sok évre szóló stratégiai partneri kapcsolatra lépett az egyik legnagyobb USA-beli egészségügyi szolgáltatóval, a HealthSouth Corporationnal, abból a célból, hogy létrehozzák a világ legelső teljesen integrált, digitalizált és automatizált kórházát Birmingham városban (Alabama állam).

[HWSW] A Siemens sok évre szóló stratégiai partneri kapcsolatra lépett az egyik legnagyobb USA-beli egészségügyi szolgáltatóval, a HealthSouth Corporationnal, abból a célból, hogy létrehozzák a világ legelső teljesen integrált, digitalizált és automatizált kórházát Birmingham városban (Alabama állam).

A Siemens technológiai fővállalkozóként működik közre a HealthSouth Medical Centernek -- a 21. század. követelményeinek megfelelő -- kialakításában. Tevékenysége négy fő területet foglal magába: egészségügyi informatikai alkalmazások és infrastruktúra, orvostechnikai berendezések, telekommunikáció és intelligens épülettechnika.

A kórház minden páciense egy zsinórnélküli "wellness monitort" fog magával hordani, amely folyamatos információt továbbít mindenkori állapotáról, bárhol is van éppen. Probléma esetén a rendszer riasztja az orvost, és egy újonnan kifejlesztett hálózati platform segítségével lehetővé teszi számára, hogy a páciens állapotát bárhol és bármikor ellenőrizze.

A Siemens Soarian, az első, kifejezetten a Webre kifejlesztett egészségügyi információrendszer adaptációja révén az orvosok szabadon navigálhatnak a páciensinformációk széles körében, például megnézhetik a labor-eredményeket, felvételeket; továbbá utasításokat adhatnak be (téves vagy az előzmények alapján kizárt rendelkezések -- pl. egy felírt gyógyszer más gyógyszerekkel való veszélyes kölcsönhatása -- esetén a rendszer vészjelzést ad) és aktualizálhatják a tárolt információkat. A nagyobb biztonság mellett az integrált rendszer további célja, hogy növelje a gyógyítási folyamatok hatékonyságát és csökkentse a költségeket.

A Siemens minden kórházi ágyat Internet-csatlakozással szerel fel, miáltal például a kezelő orvossal vagy családtagokkal lehet videokonferencia-kapcsolatot létesíteni. A kórház elektromos infrastruktúrájának jelentős részét, beleértve a klimatizálás vezérlését, a nagyfeszültségű váltóáramú energiaátvitelt, a tűzjelző és biztonsági rendszereket a Siemens Building Technologies ágazat tervezi és kivitelezi, valamennyit egyetlen hálózati architektúrába összefogva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról