:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 6. 14:46

Fizetősek lesznek az MSN Hotmail szolgáltatás egyes funkciói

[CNET] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy július 16-tól évi 19,95 dollárt kell fizetniük azoknak a Hotmail felhasználóknak, akik más internetes címről is a Hotmailre szeretnék letölteni leveleiket (POP Mail Retrieval).

[CNET] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy július 16-tól évi 19,95 dollárt kell fizetniük azoknak a Hotmail felhasználóknak, akik más internetes címről is a Hotmailre szeretnék letölteni leveleiket (POP Mail Retrieval).

A Hotmail felhasználóknak küldött levélben az MSN közölte, hogy amennyiben valaki más címről szeretné letölteni a leveleii, elő kell fizetnie az MSN Extra Storage szolgáltatásra, amelynek éves díja 19,95 dollár. Az éves előfizetési díjért cserébe a felhasználók 10 Mbyte tárterületet kapnak a Hotmail szerverén, így nagyobb csatolt állományokat is küldhetnek vagy fogadhatnak. A díj fejében az MSN azt is biztosítja, hogy megmaradnak a nem használt felhasználói nevek: jelenleg a Hotmail-felhasználóknak legalább 30 naponta egyszer be kell jelentkezniük, hogy adataikat ne töröljék.

Parul Shah, az MSN termékmenedzsere elmondta, hogy azoknak a felhasználóknak, akik jelenleg is előfizetnek az MSN Extra Storage szolgáltatásra, nem kell többet fizetniük, mint eddig. "A Hotmailnek jelenleg 110 millió felhasználója van és az MSN-nek szüksége van a bevételre, hogy fedezze az ingyenes szolgáltatással kapcsolatos kiadásokat" -- mondta Shah.

A Microsoft bejelentése újabb jele annak, hogy az ingyenes internetes szolgáltatások a végüket járják. Nemrégiben a Yahoo! döntött úgy, hogy fizetőssé teszi az eddig ingyenes e-mail szolgáltatásának bizonyos funkcióit, illetve a Yahoo Photos és Briefcase szolgáltatást.

A Microsoft szintén tegnap jelentette be MSN Shopping Alerts szolgáltatását, amely egyes internetes áruházak akcióira hívja fel a felhasználók figyelmét. Az MSN Shopping Alerts egyelőre ingyenes, de a Microsoft tervei szerint hamarosan fizetni kell érte.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.