Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 6. 11:43

Az Infineon szerint számára kedvező döntés születik majd a Rambus által indított szabadalombitorlási perben

Az Infineon Technologies máris ünnepel: a vállalat képviselői szerint egy szakértői jelentés a német cég igazát támasztja alá a Rambus által indított szabadalombitorlási perben.

Az Infineon Technologies máris ünnepel: a vállalat képviselői szerint egy szakértői jelentés a német cég igazát támasztja alá a Rambus által indított szabadalombitorlási perben.

Az Infineon jogászai szerint a mannheimi (Németország) bíróság által megbízott szakértő elkészült jelentésével és azt találta, hogy az Infineon SDRAM és DDR SDRAM chipjei más adatbuszt használnak, mint amelyet a Rambus szabadalmaztatott. A jelentés természetesen nem tartalmaz ítéletet a szabadalombitorlás tényére nézve, ezt a bírónak kell meghoznia.

A bíró saját belátása szerint dönt arról, helyt ad-e a német szakértő jelentésének. Egyelőre nem tudni, hogy mikor születik ítélet az ügyben, de szakértők szerint akár hónapok is eltelhetnek addig.

A Rambus vezető jogásza, John Danforth ugyanakkor támadta az Infineon által benyújtott szakértői jelentést. Danforth elmondása szerint a szakértő két következtetésre jutott -- az egyik szempont szerint az adatbusz azonos, a másik szerint különböző -- és a bíróra hagyta annak eldöntését, melyik szempontot alkalmazza.

Amennyiben az Infineon változata megáll a bíróság előtt, és a bíróság a német cég javára dönt, az egybeesik Robert Payne szövetségi bíró tavaly hozott döntésével, amikor a richmondi kerületi bíróság kimondta, hogy az Infineon az eltérő buszrendszer miatt nem sértette meg a Rambus szabadalmait. Természetesen a Rambus megfellebbezte a bíróság döntését. Az ügyet jelenleg a fellebbviteli bíróság tárgyalja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról