Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 6. 11:49

Mozilla 1.0 magyarul is

Nem telt el 24 óra, hogy hírt adtunk a Mozilla böngésző végleges (1.0 verziójú) kiadásáról, már megszületett az új magyar nyelvi fájl is. A 2002 márciusában indult Magyar Mozilla Projekt a Mozilla felhasználói felületének magyarra fordítását tűzte ki célul, és a Mozilla 1.0 megjelenésével egy időben jelentette meg a fordításokat tartalmazó magyar nyelvi csomagot is. A projekt ezzel nem ért véget, az 1.0-t követő verziókat is támogatják, illetve a felfedezett fordítási hibákat továbbra is javítani fogják.

Mozilla[HWSW] Nem telt el 24 óra, hogy hírt adtunk a Mozilla böngésző végleges (1.0 verziójú) kiadásáról, már megszületett az új magyar nyelvi fájl is. A 2002 márciusában indult Magyar Mozilla Projekt a Mozilla felhasználói felületének magyarra fordítását tűzte ki célul, és a Mozilla 1.0 megjelenésével egy időben jelentette meg a fordításokat tartalmazó magyar nyelvi csomagot is. A projekt ezzel nem ért véget, az 1.0-t követő verziókat is támogatják, illetve a felfedezett fordítási hibákat továbbra is javítani fogják.

A Magyar Mozilla Projektet az FSF.hu csapat szervezte. Az FSF.hu nevéhez fűződik az Openoffice.Org fordítása is. Az FSF.hu csapat célja -- mely Magyarországon egyedülálló kezdeményezés -- a hazai szabad szoftveres élet fellendítése, ezen szoftverekkel kapcsolatos tanácsadás, a programok és dokumentációk magyar nyelvre való átültetése, illetve az ezzel kapcsolatos munkák koordinálása és kivitelezése. Az európai és a kontinensen túli trendeket figyelve jól látható, hogy 2002 a szabad szoftverek éve. Az FSF.hu csapat hamarosan alapítványi formában folytatja munkáját.

Az FSF.hu csapat oldala a www.fsf.hu címen érhető el. A Mozilla böngésző magyar nyelvi fájlja a hazai Mozilla-oldalról (mozilla.fsf.hu) valamint a Mozilla.org hivatalos, Ongoing Localization Projects oldaláról is letölthető vagy telepíthető.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.