Szerző: Ady Krisztián

2000. április 24. 19:30

3dfx

A mai nap úgy látszik a nyuszik mellett a 3dfx-é is lett. Több site jelentetett meg ma 3dfx Voodoo4-5 előzeteseket, teszteket, például a HotHardware , a Sharky

A mai nap úgy látszik a nyuszik mellett a 3dfx-é is lett. Több site jelentetett meg ma 3dfx Voodoo4-5 előzeteseket, teszteket, például a HotHardware, a Sharky Extreme, Thresh's FiringSquad, és az AnandTech.

A teszteket átnézve és a véleményeket összegezve az eredmény nem feltétlenül kedvező a 3dfx számára. A kártyák erős processzorral képesek ugyan lépést tartani a ma etalonnak számító GeForce DDR-el, azonban ez csupán nagyon erős processzoroknál van így, itt a fill-rate elegendő lehet. Bár ez is erősen alkalmazás/játékfüggő.

A GeForce2 előzetesek ismeretében ez a teljesítmény (ilyen ár mellett) viszont meglehetősen kevésnek tűnik. Hogy a T&L-re mennyire van szükségünk még mindig kétséges. Kevés a játék mely (elvileg) támogatja, a processzorok fejlődését tekintve szükségessége még mindig kérdéses, azonban a trend várhatóan ez lesz.

A 3dfx-nek is ezirányba kellene lépnie...a holnap ugyanis (egyesek szerint) a T&L-é, látható is 3DMark2000 alatt, mennyire hiányzik ez. Egy GeForce sokkal jobb vétel lehet, mint a 3dfx új kártyái.
(Ez a saját véleményem, nem muszáj egyetérteni.)
a címlapról