Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 4. 15:00

650 ezer dolláros befektetés a Vateránál

A Vatera közép-kelet európai internetes aukciós ház a mai napon bejelentette, hogy az iEurope Fund és Esther Dyson, az EDventure Holdings elnöke összesen 650 ezer dolláros összegű befektetéssel támogatja a Vatera tevékenységét. A Vaterának több mint 90 ezer regisztrált felhasználója van a régióban, és egyike azon ritka közép-kelet európai internetes vállalkozásoknak, melyek ebben az évben sikeres tőkebevonást tudtak végrehajtani. A Vaterát 2000 őszén alapította az Edgar Bronfman Jr. és más befektetők magánbefektetéseire szakosodott eQuest kockázatitőke-alap. A befektetett összeget a Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban már meglévő piactereinek fejlesztésére és a régióban való további terjeszkedés lehetőségének kidolgozására kívánja fordítani a Vatera.

Vatera[HWSW] A Vatera közép-kelet európai internetes aukciós ház a mai napon bejelentette, hogy az iEurope Fund és Esther Dyson, az EDventure Holdings elnöke összesen 650 ezer dolláros összegű befektetéssel támogatja a Vatera tevékenységét. A Vaterának több mint 90 ezer regisztrált felhasználója van a régióban, és egyike azon ritka közép-kelet európai internetes vállalkozásoknak, melyek ebben az évben sikeres tőkebevonást tudtak végrehajtani. A Vaterát 2000 őszén alapította az Edgar Bronfman Jr. és más befektetők magánbefektetéseire szakosodott eQuest kockázatitőke-alap. A befektetett összeget a Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban már meglévő piactereinek fejlesztésére és a régióban való további terjeszkedés lehetőségének kidolgozására kívánja fordítani a Vatera.

A magánfelhasználók kereskedésének elősegítése mellett a Vatera számos vállalattal alakít ki partneri kapcsolatot elfekvő készletek, felesleges eszközök és egyéb nagy volumenű termékek internetes aukciókon történő értékesítésére. A regisztrált felhasználók a Vatera oldalain az általuk megfelelőnek tartott áron juthatnak hozzá a keresett árucikkekhez. A Vatera jelenleg a leglátogatottabb internetes piactér Csehországban, és reményei szerint hamarosan Magyarországon és Lengyelországban is piacvezető pozícióba kerül.

A magyarországi Vatera (Hungary) Kft. stratégiai szövetségese az Index piacvezető internetes portál és a BÁV Rt., Magyarország vezető antikvitás-értékesítő és zálogház hálózata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról