:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 3. 14:19

A UMC második negyedéves nyeresége várhatóan meghaladja az előrejelzéseket

A világ második legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, a tajvani United Microelectronics Corp. a második negyedévet várhatóan az előrejelzéseknél magasabb profittal zárja -- jelentette be a vállalat képviselője.

A világ második legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, a tajvani United Microelectronics Corp. a második negyedévet várhatóan az előrejelzéseknél magasabb profittal zárja -- jelentette be a vállalat képviselője.

A UMC a megrendelések növekedésével magyarázza a vártnál jobb eredményeket. Chris Hsieh, az ING Barings Securities Ltd. elemzője május közepén azt jósolta, hogy a UMC második negyedéves profitja 6,6 milliárd tajvani dollár (193 millió amerikai dollár) lesz. A vállalat az első negyedéves 216 millió tajvani dollár (6,2 millió amerikai dollár) nyereséggel zárta.

A vállalat még áprilisban jelentette be, hogy gyártókapacitásának kihasználtsága az első negyedéves 50 százalékról várhatóan 70 százalékra emelkedik. Azonban a legfejlettebb, 0,13 mikronos technológiát használó gyártósorok máris teljesen le vannak kötve.

A UMC az első negyedév során indította be 0,13 mikronos csíkszélességgel működő gyártósorait, és a vállalat igazgatótanácsának elnöke, Bob Tsaon szerint a kereslet máris meghaladja a termelőkapacitást és ez várhatóan az év hátralevő részében is így marad.

A UMC szerint legnagyobb riválisának, a szintén tajvani TSMC-nek komoly gondjai vannak a 0,13 mikronos csíkszélességű alkatrészek gyártásával, de a TSMC legnagyobb partnerei egyelőre nem vitték át megrendeléseiket a UMC-hez.

"Nem tudjuk pontosan, mi a gond a TSMC-nél" -- mondta John Hsuan, a UMC elnöke. "Ügyfeleinktől hallottuk, hogy gyártási problémáik vannak."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:15

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.