:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 3. 12:50

Az Axico Kft. a Sony digitális képfeldolgozó eszközeinek hivatalos forgalmazójává vált

Az Axico Informatikai Kft. 2002. 05. 28-án szerződést kötött a Sony Hungáriával és hivatalos forgalmazója a Sony Digital Imaging termékeinek.

[HWSW] Az Axico Informatikai Kft. 2002. 05. 28-án szerződést kötött a Sony Hungáriával és hivatalos forgalmazója a Sony Digital Imaging termékeinek.

Az Axico Kft. választékában jelentős részt tesz ki a digitális képfeldolgozással kapcsolatos termékek értékesítése. Az elmúlt évek során szerzett tapasztalatokat a Sony Hungária figyelemmel követte, és ezeket a tapasztalatokat értékelte, amikor az Axico Kft-vel bővítette a partner hálózatát. Szorosabb kapcsolatuk az elmúlt év során alakult ki, amikor a Pinnacle Systems hardver és szoftverek teret hódítottak a digitális videó szerkesztésben. A Pinnacle Systems videoszerkesztő kártyái és programjai széles lehetőséget adtak a képfeldolgozás otthoni és professzionális alkalmazására. (Ezen alapul a Sony és a Pinnacle szoros kapcsolata.)

A Prosumer kamerák (DVCAM kamkorderek és rekorder rendszerek) a professzionális igényeket elégítik ki "konzumer" áron. A Consumer termékek között a miniDV, Digital8 és HI8 kamkoderek széles választékot nyújtanak az otthoni felhasználástól a félprofi rendszerekig.

A Digital Imaging választékában szerepelnek a digitális fényképezők is. A CyberShot család tovább szélesíti az Axico Kft minőségi fényképezőgép skáláját a jól ismert és bevált Olympus Camedia és a Nikon Coolpix családok mellett.

A digitális képrögzítés és feldolgozás napjainkban egyre nagyobb teret hódít kiemelkedő minősége és könnyű kezelhetősége miatt. Képletesen szólva ma már gyerekjáték olyan videoklipek vagy színes fényképek kreatív otthoni megalkotása, amely néhány évvel ezelőtt csak a hollywoodi filmstúdiókban vagy egy jól felszerelt profi fényképész műteremben-laboratóriumban volt lehetséges.

A digitális kamerákkal és fényképezőgépekkel vizuális információk letöltése, szerkesztése, effektezése stb. már nemcsak az asztali PC-ken végezhető el, hanem akár út közben, egy notebookon is lehetséges. A képrögzítés, feldolgozás és archiválás digitális technológiája során a minőségromlás gyakorlatilag nincs, és évek múltán is ugyanolyan kiváló minőségben élvezhetjük a számunkra fontos eseményeket, mint az első lejátszás során.

A digitális képfeldolgozás (videó szerkesztés és effektezés, állóképek "kidolgozása") számítógépeken történik, így komoly igény merül fel a megfelelő informatikai háttér iránt. Az Axico Informatikai Kft. tízéves informatikai szakmai tapasztalata biztosítja minden digitális termék család részére a megfelelő támogatást, szakmai tanácsadást a kamera és fényképezőgép valamint az optimális számítógép kiválasztásához.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.