:

Szerző: Barna József

2002. június 2. 18:21

Csődöt jelentett a holland KPNQwest

Az anyagi gondokkal küzdő és Európa legkiterjedtebb optikai adatátviteli hálózatát üzemeltető holland KPNQwest NV pénteken csődöt jelentett és várhatóan értékesíteni fogja vagyontárgyait, adta hírül a hétvégén a The Wall Street Journal . Az ügyhez közelálló források a lap értesülései szerint arról számoltak be, hogy a cég hitelezői immár nem bíznak abban, hogy az AT&T időben a cég megsegítésére siethetne, ezért feltehetően részenként fogják értékesíteni a vállalatot.

Az anyagi gondokkal küzdő és Európa legkiterjedtebb optikai adatátviteli hálózatát üzemeltető holland KPNQwest NV pénteken csődöt jelentett és várhatóan értékesíteni fogja vagyontárgyait, adta hírül a hétvégén a The Wall Street Journal. Az ügyhez közelálló források a lap értesülései szerint arról számoltak be, hogy a cég hitelezői immár nem bíznak abban, hogy az AT&T időben a cég megsegítésére siethetne, ezért feltehetően részenként fogják értékesíteni a vállalatot.

Állítólag az AT&T által a felvásárlás lehetőségeinek felmérésére kiküldött átvilágító team még Amszterdamban tartózkodik, de a KPNQwest immár nem tudja, míg a hitelezők nem kívánják tovább finanszírozni a hálózat üzemeltetését, mely becslések szerint napi 1 millió dollárba kerül.

A KPNQwest még csütörtökön -- nem kis meglepetést okozva -- azt tanácsolta ügyfeleinek, hogy amennyiben jelentős teljesítménycsökkenést tapasztalnak a hálózat forgalmában, keressenek alternatív szolgáltatót.

Egyelőre nem világos, hogy mi történne a hálózat teljes lekapcsolása esetén. Elemzők szerint a hálózatváltásra kényszerülő vállalati ügyfelek néhány naptól néhány hónapig terjedő kiesésre számíthatnak a szükséges szolgáltatások komplexitásától és az alternatív hálózat elérhetőségétől függően. Ugyanakkor a multinacionális vállalatok éppen a hálózati kimaradások eshetőségére felkészülve általában több hálózatra támaszkodnak. Így elsősorban a kizárólagos KPNQwest-ügyfeleket érintheti legérzékenyebben a várható leállás.

A cég 25 000 kilométeres hálózata révén 18 ország vállalatainak nyújt internetszolgáltatást, míg honlapja szerint az európai, ázsiai és egyesült államokbeli vállalati ügyfeleinek száma eléri a 100 000-et. Ezek között megtalálható a Verizon Communications, a Dell Computer Europe és a Microsoft is.

A KPNQwest értékpapírjainak kereskedését pénteken felfüggesztették az amszterdami tőzsdén, miután a délelőtti kereskedésben a részvények értéke 3,3%-kal 31 európai centre emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.