Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 31. 16:03

Hordozható hangszórókészletet mutatott be a Creative

Hordozható hangszórókészletet mutatott be a Sound Blaster hangkártyáiról és Jukebox MP3-lejátszóiról ismert szingapúri Creative. A TravelSound névre hallgató hangszórókészlet a összehajtható és elemekkel együtt is csak 320 grammot nyom.

Hordozható hangszórókészletet mutatott be a Sound Blaster hangkártyáiról és Jukebox MP3-lejátszóiról ismert szingapúri Creative. A "TravelSound" névre hallgató hangszórókészlet a összehajtható és elemekkel együtt is csak 320 grammot nyom.

A TravelSound széthajtva is csak 154x65x50 mm nagyságú. A beépített 2 Wattos digitális erősítővel rendelkező hangszórót külső adapterről, vagy négy AAA elemről lehet működtetni. A gyártó állítása szerint az elemek 35 óra folyamatos működésre elegendő energiát biztosítanak.

Az elsősorban hordozható MP3- vagy CD-játszókhoz, illetve notebookokhoz tervezett TravelSound 3,5 mm-es jack bemenettel rendelkezik. A készülék digitális erősítővel is rendelkezik. A Creative állítása szerint azért van szükség a beérkező analóg audiojel digitalizálására, erősítésére, majd ismét analóg jellé való konverziójára, mert a digitális erősítés kevesebb energiát igényel, az alkatrészek kisebb helyen elférnek, kevesebb hőt termelnek, ugyanakkor a hangminőség is javul.

A Creative TravelSound ajánlott kiskereskedelmi ára 79,99 dollár (21 ezer forint) és a vállalat tájékoztatása szerint azonnal kapható Európában és Ázsiában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról